Viitorul crossover electric BMW iX1 promite o autonomie de până la 440 km. Când este programat debutul?

Autor: Mihai Morcovescu 21 mart. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile BMW se pregătește de lansarea versiunii complet electrice a următoarei generații X1. Viitorul crossover cu emisii zero se va numit iX1 și promite o autonomie de 440 de kilometri. Acesta urmează să-și facă debutul până la sfârșitul acestui an, la scurt timp după lansarea noii generații X1.

BMW va lansa în 2022 noua generație X1

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Constructorul bavarez BMW a dat publicității o imagine teaser, care dezvăluie partea frontală a viitorului crossover electric iX1. Mașina va beneficia de aceeași grilă plină de mari dimensiuni specifică modelelor BMW electrice.

De asemenea, se observă un set de faruri cu o nouă grafică LED unghiulară și două prize de aer supradimensionate. Acestea din urmă prezintă un contur albastru, similar cu cel de la versiunea cu facelift a lui iX3.

De altfel, iX1 va împărtăși aceleași detalii de design cu varianta convențională cu motor termic a noii generații BMW X1. Elementele care vor face diferența vor fi, bineînțeles, micile accente specifice EV-urilor de la nivelul barelor de protecție față și spate.

Ceea ce se știe acum despre iX1 este faptul că va avea o autonomie cuprinsă între 413 și 440 de kilometri în ciclu WLTP. Deocamdată, acestea sunt singurele detalii tehnice făcute publice. Alte informații referitoare la grupul motopropulsor și despre performanțe vor fi făcute publice în perioada următoare.

Viitorul crossover BMW iX1 va debuta oficial până la sfârșitul anului curent, după lansarea noii generații a modelului BMW X1. Conform germanilor, acesta din urmă va primi în continuare motorizări termice pe benzină și diesel. De asemenea, va fi oferită și o nouă versiune hibridă cu încărcare la priză, urmând aceeași strategie cu „frații” mai mari X3 și iX3.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide