BMW va dezvălui noul M2 pe 12 octombrie. Va fi ultimul model de performanță non-hibrid

Autor: Mihai Morcovescu 05 sept. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW se pregătește intens de lansarea celei de-a doua generații M2. Pentru divizia M a companiei bavareze, viitorul model de performanță va marca sfârșitul unei ere deoarece va fi ultimul model de performanță non-hibrid.

Coupe-ul sport din Munchen revine în actualitate prin intermediul unei fotografii care ne dezvăluie versiunea de top „M Performance”. Debutul noului model este planificat pentru data de 12 octombrie.

Noul BMW M2 va folosi motorul de 3,0 litri de pe actualul M4

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anul trecut, BMW a lansat noua generație Seria 2 Coupe și, firesc, fanii mărcii așteaptă cu nerăbdare și versiunea de performanță M2. Campania de promovare a noii iterații  sprotivei germane a debutat în urmă cu câteva luni, când au fost dezvăluite fotografii cu un prototip camuflat. În vară, BMW a publicat noi imagini din timpul testelor efectuate pe circuitul Salzburgring.

Reprezentanții companiei au făcut un anunț important prin vocea CEO-ului diviziei M, Frank van Meel. Acesta a declarat că noul BMW M2 va fi ultimul model de performanță echipat cu propulsor cu ardere internă. Acum, constructorul german publică o nouă imagine-teaser cu noul M2 și anunță că modelul urmează să debuteze pe 12 octombrie.

Conform oficialilor BMW, noul M2 va fi echipat cu motorul de 3,0 litri cu 6 cilindri în linie de pe actualul M4. Acesta va oferi, însă, mai puțină putere, și anume 450 CP. Transmisia va fi asigurată de o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau de una automată cu 8 rapoarte. Există informații care sugerează o versiune cu tracțiune integrală, însă aceasta nu a fost confirmată oficial.

În imaginea de față apare un exemplar M2 cu pachet „M Performance”. Acesta include un eleron posterior, jante 1000 M și un sistem de evacuare ale cărui terminații sunt amplasate central în bara de protecție.

Producția noii generații BMW M2 va demara în 2023 la uzina din San Luis Potosi (Mexic). Primele livrări sunt planificate pentru luna aprilie a anului viitor.

Sursa: Facebook/BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide