Abarth prezintă ediția limitată 595 Spa-Francorchamps

Autor: Mihai Morcovescu 13 ian. 2022 Știri auto

Italienii de la Abarth au prezentat ediția limitată 595 „Spa-Francorchamps”, care este un omagiu adus legendarului circuit de Formula 1. Evident, modelul este destinat exclusiv pe piața din Belgia și va fi realizată în doar 150 de exemplare.

Noul Abarth 595 Spa-Francorchamps este disponibil atât în versiunea hatchback, cât și în varianta cabrio cu plafon pliabil. Modelul poate fi comandatr în trei nuanțe pentru caroserie: Roșu Abarth, Galben Modena și Negru Scorpione.

Abart 595 Spa-Francorchamps are motor 1.4 T-Jet de 165 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Deoarece se bazează pe modelul F595, seria limitată a primit evacuarea Record Monza Sovrapposto cu țevi de eșapament cvadruple dispuse vertical.

Clienții au la dispoziție pachetul denumit „Contrasting Colori”. Acesta include jante negre de 17 inch și un sistem de frânare specific. De asemenea, sunt oferite oglinzi cu carcase asortate, emblemele „scorpionului”, precum și plăcuțe cu numele seriei limitate pe aripile față și pe hayon.

Siglele specifice se regăsesc și în habitaclu, pe planșa de bord. De asemenea, sunt disponibile centuri de siguranță roșii și un ecran central tactil de 7 inch. Pe consola centrală există un buton de la care se activează modul „Scorpio”. Acesta pregătește mașina pentru utilizarea sa pe circuit.

Sub capota lui Abarth 595 Spa-Francorchamps a fost montat motorul turbo 1.4 T-Jet. Acesta produce 165 CP, cu 15 „cai” mai puțin comparativ cu versiunea care echipează modelele F595 și Turismo.

Propulsorul este conectat la o cutie de viteză manuală cu cinci trepte, care transmite puterea către puntea față. Transmisia secvențială cu clapete montate în spatele volanului este oferită opțional.

Noua ediție limitată are un preț de pornire de 24.990 de euro. În acești bani este inclusă și o experiență pe circuitul Spa-Francorchamps.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Abarth


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide