BMW va testa o baterie de mare capacitate pe unul dintre SUV-urile sale electrice (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 15 iun. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW va testa în perioada următoare o baterie de mare capacitate. Aceasta este dezvoltată de startup-ul american ONE (Our Next Eneergy) și oferă o autonomie ce poate ajunge până la 965 de kilometri.

BMW va testa noua baterie pe SUVul său electric iX

INTRĂ ÎN GALERIE FOTO

Compania americană ONE susține că bateriile pe care le dezvoltă au o chimie diferită a electrozilor comparativ cu cele convenționale. Acumulatorii cu dublă chimie de la ONE combină două tipuri de celule, unele concepute pentru a stoca mai multă energie, iar altele pentru o mai bună livrare a energiei.

În acest mod, întregul pachet de baterii va putea oferi o autonomie mai mare folosind mai puține materiale costisitoare. Pentru a testa revoluționara baterie, cei de la ONE au încheiat un parteneriat cu BMW.

În condițiile date, bavarezii vor testa bateria pe SUV-ul electric iX. Potrivit informațiilor oficiale, datorită tehnologiei pe care o folosește, noul acumulator va putea oferi o autonomie de până la 965 de kilometri. Și asta, folosind cu 20% mai puțin litiu și cu 60% mai puțin grafit. În plus, spre comparație cu bateriile tradiționale, cea dezvoltată de ONE minimizează și utilizarea nichelului și cobaltului.

Anterior, în decembrie anul trecut, compania cu sediul în statul Michigan a testat bateria Gemini pe un Tesla Model S și a reușit să parcurgă peste 1.400 de kilometri cu o singură încărcare în condiții de condus reale. Acum, obiectivul este de a începe mutarea tehnologiei către producție.

Cei de la ONE caută acum locații în SUA pentru a construi o fabrică de baterii. În noua linie de producție ar urma să dezvolte atât bateria de bază Aries, cât și bateria cu extinsă Gemini.

Obiectivul americanilor este ca prototipul acestei baterii să fie gata până la finalul anului curent.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide