BMW X5 M50D a trecut pe la Manhart: motorul diesel cu patru turbine oferă 65 CP în plus

Autor: Bogdan Bârliga 01 apr. 2023 Știri auto

Propulsorul diesel de 3.0 litri cu șase cilindri și patru turbine este unul dintre cele mai apreciate motoare fabricate de BMW. Această unitate a fost instalată prima dată în anul 2016 pe Seria 7 în versiunea 750d xDrive, iar în 2018 motorul quad-turbo a fost adaptat pentru BMW X5.

Vârful de gamă BMW X5 M50D a fost oferit cu acest propulsor diesel până în anul 2020, însă a rămas pe lista de modele favorite ale companiilor de tuning.

Mai multă putere pentru BMW X5 M50D de la Manhart

Acest propulsor diesel bavarez cu patru turbine deţine recordul de putere şi cuplul raportat la cilindree, iar datele oficiale indică o putere totală de 400 CP și un cuplu maxim de 720 Nm. BMW X5 M50D efectuează repriza de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde și ajunge cu ușurință la viteză maximă de 250 km/h.

Nu este de mirare că acest model este preferat de companiile de tuning și cine deține un BMW X5 M50D poate cumpăra de la Manhart un kit special dezvoltat pentru acest model. În primul rând compania din Wuppertal susține că a implementat o nouă unitate de comandă auxiliară MHtronik și puterea propulsorului a ajuns acum la 465 CP și 870 Nm.

Apoi Manhart a utilizat din plin fibra de carbon: partea din față a primit un nou spoiler frontal compus din mai multe piese, grila radiatorului are inserții noi și liniile laterale ale lui X5 sunt îmbunătățite cu noi carcase pentru oglinzi plus praguri laterale concepute special. Noile țevi de eșapament negre ale sistemului de evacuare au fost integrate într-un difuzor redesenat pentru partea din spate. Pachetul este completat cu un set de jante din aliaj Classic Line Y-Spoke cu dimensiunile 11×23 inchi și anvelope 315/25 R23. La interior intervenția Manhart a fost minimă și se pot adapta mai multe elemente cu logo-ul companiei din tuning.

La capitolul costuri lucrurile se complică: unitatea de comandă auxiliară MHtronik poate fi comandată pentru 2.195 de euro, difuzorul spate din carbon are un preț de pornire de peste 3.300 euro și un set complet de jante poate să treacă de 7.000 de euro.  Dar înainte de a plasa comanda rămâne să ne întrebăm dacă un BMW X5 M50D chiar mai are nevoie de modificări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Manhart


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide