BMW lucrează la X8 M. Cum va arăta SUV-ul coupe de performanță?

Autor: Elena Luchian 29 iul. 2021 Știri auto

BMW lucrează la SUV-ul coupe X8 și la versiunea sa de performanță, X8 M. Cum va arăta acesta din urmă? Ar putea fi cel mai puternic model de serie al producătorului bavarez.

GALERIE FOTO

BMW X8 M se anunță cel mai agresiv SUV din segment, iar randările realizate pe baza fotografiilor spion confirmă abordarea bavarezilor. Artiștii digitali se întrec în cursa pentru proiectarea virtuală a unei mașini ultra-sportive cu gardă mare la sol.

Cea mai recentă creație poartă semnătura echipei Magnus Concepts și a fost publicată pe Instagram. Liniile propuse sunt oarecum surprinzătoare. În viziunea lor, modelul păstrează grila de mari dimensiuni, dar primește lamele cu dispunere orizontală. Este o soluție pe care niciun alt BMW nu a abordat-o.

Blocurile optice urmează abordarea propusă de conceptele prezentate de BMW, în ultima perioadă. Sunt alcătuite din două segmente și sunt extrem de înguste. Seamănă, în mare, cu cele care se pot observa la prototipurile următoarei generații Seria 7, surprinse în teste. Inspirate de aceste imagini, și randările cu viitorul Seria 7 adoptă această versiune de faruri.

În partea frontală mai apar prize mari de aer și o bară cu desen îndrăzneț. Iese în evidență și capota cu nervuri proeminente. Proeminente sunt și aripile, care dau senzația unei mașini extrem de late.

BMW X8 M, cel mai puternic model de serie al nemților?

Pentru partea posterioară, artistul digital a ales o abordare care nu seamănă cu nimic din gama de SUV-uri coupe de la BMW. Ușa portbagajului pare să urmeze o linie aproape perpendiculară pe sol, atipică pentru un SUV coupe. Iar stopurile ocupă o suprafață nefiresc de mare, în comparație cu cele de la BMW X6, de exemplu.

Ca și la prototipurile surprinse de fotografii-spion, și la modelul randat, terminațiile sistemului de evacuare sunt dispuse câte două la fiecare extremitate a părții posterioare, una deasupra celeilalte.

Surse neoficiale vorbesc despre X8 M ca fiind cel mai puternic model de serie produs vreodată de BMW. Acesta ar putea fi pus în mișcare de un sistem plug-in hybrid, care să integreze motorul V8 twin-turbo de 4,4 litri și un motor electric. Sistemul ar putea livra peste 750 de cai putere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAGNUS (@magnus.concepts)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Instagram - Magnus.concepts



Comentarii
Inchide