Bolt va demara în acest an livrarea comenzilor prin intermediul roboților

Autor: Adrian Somai 23 iun. 2023 Știri auto

Bolt a anunțat recent că va începe livrarea alimentelor la ușile oamenilor cu o flotă de roboți care se conduc singuri, viitorul pe care până nu demult îl vedeam numai în filmele science-fiction începând să se apropie din ce în ce mai mult cu realitatea de zi cu zi pe care o trăim în prezent. Astfel, firma estonă de transport anunță un parteneriat cu firma de robotică Starship Technologies.

Totul se va întâmpla în Tallinn, capitala Estoniei, acolo unde cei de la Bolt își și au sediul central. Astfel, clienții Bolt care vor face comenzi prin intermediul aplicației se vor trezi la ușă cu roboți care le vor aduce produsele comandate. Potrivit informațiilor transmise de cei de la Bolt, roboții Starship au dimensiuni mici, similare cu ale unei valize.

Fondată în urmă cu zece ani și cunoscută inițial sub denumirea de Taxify, compania Bolt este astăzi una dintre cele mai apreciate companii din domeniul tehnologic din Europa. Astfel, compania estonă este evaluată astăzi la nu mai puțin de 8.4 miliarde de dolari și are peste 100 de milioane de clienți în 45 de țări din Europa, Africa, Orient și America de Sud.

O soluție pentru sustenabilitatea transportului local

”Suntem concentraţi pe furnizarea de soluţii complete pentru a face transportul local cât mai sustenabil posibil. Starship oferă un serviciu inteligent şi foarte iubit, care şi-a dovedit valoarea în ultimii cinci ani şi suntem încântaţi să prezentăm acest serviciu mai multor oameni.”, a declarat plin de entuziasm Markus Villig, fondatorul şi CEO-ul Bolt.

Odată ce robotul Starship va ajunge la ușa clientului, acesta va putea apăsa un buton pentru a îl deschide și pentru a își putea lua comanda. Livrările comenzilor prin intermediul roboților Starship vor începe în următoarele luni, cei de la Bolt având de gând să extindă acest serviciu și la nivelul altor piețe pe care activează.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bolt, Starship


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide