Hyundai a dezvoltat un robot care poate încărca singur mașinile electrice – VIDEO

Autor: Adrian Somai 22 mart. 2023 Știri auto

Hyundai a anunțat la mijlocul acestei săptămâni dezvoltarea unui robot automat de încărcare a mașinilor electrice, fiind gândit de la zero în acest scop. Vorbim, așadar, despre o tehnologie care înlocuiește stațiile clasice de încărcare pentru mașinile electrice. Mai mult decât atât, potrivit InsideEVs, robotul poate fi utilizat și în incinte închise, precum ar fi un garaj.

Dispozitivul gândit de grupul sud-coreean are în prim plan un braț care este folosit pentru utilizarea încărcătorului și o cameră video specială 3D cu tehnologie bazată pe inteligența artificială. Atunci când este pus la treabă, brațul dispozitivului introduce încărcătorul în priza de încărcare a mașinii. Apoi, atunci când încărcarea este finalizată, robotul poate scoate automat încărcătorul din priză.

Oricât de simplu ar părea, dezvoltarea unui astfel de dispozitiv nu a fost deloc o misiune ușoară pentru cei de la Hyundai, ba chiar din contră. Oficialii producătorului asiatic explică și de ce, susținând că robotul trebuie să ia în calcul atât poziția exactă în care se află vehiculul, cât și forma prizei de încărcare și unghiul de introducere al acesteia.

Robotul poate funcționa în orice condiții

Potrivit Hyundai, dispozitivul poate funcționa în orice condiții. În cadrul testelor, robotul a făcut față unor condiții extreme, dovedind că este rezistent atât la apă, cât și la praf. În aceste condiții, robotul poate funcționa, spre exemplu, în deșert sau în timpul unei furtuni.

Mai trebuie spus faptul că robotul dezvoltat de sud-coreeni funcționează în tandem cu tehnologia de parcare automată a mașinilor electrice. Mai exact, mașinile se pot parca singure în anumite spații special amenajate pentru realimentare, acolo unde roboții vor putea face automat toată treaba. Întreg procesul de funcționare al robotului va fi prezentat public în cadrul Salonului de Mobilitate de la Seoul, Coreea de Sud, în primele zile ale lunii aprilie.

https://www.youtube.com/watch?v=lGAPtgvUia8

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide