Cum arată botul unui avion după impactul cu un stol de păsări – FOTO

Autor: ProMotor 04 ian. 2021 Știri auto

Un avion cargo al companiei Turkish Airlines, ce plecase spre Kazahstan, a aterizat de urgenţă la Istanbul, după ce a lovit de un stol de păsări, la scurt timp după decolare.

Aeronava, un Boeing 777-200, a trebuit să descarce în Marea Marmara combustibilul, pentru a face aterizarea. Botul avionului a fost avariat destul de tare, aşa cum se poate vedea din imaginile din galeria foto.

Cum arată botul unui avion după impactul cu un stol de păsări - FOTO
Cum arată botul unui avion după impactul cu un stol de păsări – FOTO

După impactul cu stolul de păsări căpitanul a luat legătura cu turnul de control al traficului aerian al aeroportului Atatürk pentru a solicita permisiunea de aterizare de urgență. Avionul a efectuat câteva ture prin aer pentru a descărca combustibilul. După descărcare, avionul a aterizat la sol în condiții de siguranță. Ulterior, aeronava a fost scoasă din circulație și mutată într-un hangar pentru întreținere.

Un incident oarecum asemănător s-a petrecut în București în anul 2009

O cursa de pasageri București – Koln a fost amânată o ora și 35 de minute după ce, la decolarea de pe Aeroportul “Aurel Vlaicu” Băneasa”, aeronava Boeing 737, aparținând companiei Blue Air, s-a lovit de un stol de păsări. Incidentul s-a petrecut în vara anului 2009.

“Întârzierea a fost provocată de un element care nu putea fi prevenit de către Blue Air, compania depunând toate eforturile pentru minimizarea efectelor întârzierierii, punând la dispoziția pasagerilor o altă aeronava pentru efectuarea zborului București – Koln și retur în condiții de maximă siguranță”, a informat compania, într-un comunicat de presă.

Aeronava, care avea la bord 59 de pasageri, era programată pentru decolare de pe aeroportul din Bucureşti la 7.45, ora la care a avut loc incidentul, şi a decolat la ora 9.20, a precizat sursă citată.

Blue Air a pus la dispoziția celor 59 de pasageri o altă aeronavă pentru efectuarea zborului Bucuresti – Koln si retur, în condiții de maximă siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ha gayret melcey / Twitter



Comentarii
Inchide