Brabus 800 – Cum arată limuzina Mercedes cu 800 de cai putere și apucături de supercar?

Autor: Elena Luchian 07 mai 2021 Știri auto

Mercedes-AMG E63 4MATIC+ este oricum o bestie. Dar Brabus tocmai i-a schimbat numele și nu numai. A devenit o bestie cu apucături de supercar, care circulă acum sub denumirea Brabus 800.

GALERIE FOTO

Brabus 800 are sub capotă motorul V8 de 4.0 litri, care dezvoltă acum, așa cum indică denumirea, 800 de cai putere. Tuner-ul german i-a trecut în cont și un cuplu de 1.000 Nm. Are așadar, 188 de cai putere și 150 Nm în plus față de versiunea standard.

Specialiștii în tuning au înlocuit turbocompresoarele, au făcut o remapare a unității de control a motorului și au adăugat un sistem de evacuare performant. Aceștia au pus la dispoziția viitorului posesor de Brabus 800 și un mod silențios, pentru momentele în care nu va dori să meargă cu un concert impresionant după el.

Motorul este cuplat la o transmisie automată cu nouă rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală 4MATIC+. Toți acești parametri fac mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3.0 secunde. Versiunea break are nevoie de 0,1 mai mult. Sunt cifre care fac mașinile tunate cu aproape o secundă mai rapide decât versiunile de serie.

Și viteza maximă s-a schimbat. A ajuns de la 250 la 300 km/h.

Brabus 800 – Un E 63 transformat radical

Brabus a operat și o schimbare de look. Un difuzor de aer cu inserții din fibră de carbon. Grila cu lamele verticale prezintă accente de culoare roșie, care se asortează cu etrierele în aceeași nuanță. Brabus a echipat sedanul german cu jante din aliaj de 21 de inci Platinum Edition Z.

O suspensie pneumatică optimizată aduce AMG-ul cu 10 sau 20 de milimetri mai aproape de sol, în funcție de modul de rulare selectat.

Se regăsesc la bord inserții din aluminiu și fibră de carbon, iar scaunele sunt îmbrăcate în piele alcantara.

Cei interesați pot comanda doar pachetul de tuning sau mașina în versiune Brabus 800.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide