BRD vinde mașina ideală pentru Uber sau Bolt. Fiat Tipo este alternativa italiană la Dacia Logan – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 aug. 2023 Știri auto

Dacia Logan este una dintre cele mai populare mașini accesibile în România, dar există o alternativă destul de tentantă la sedanul românesc.

Când vine vorba de mașinile preferate pentru a fi folosite pentru serviciile de taxi sau ride sharing, Dacia Logan este o mașină foarte apreciată. Umilul Logan nu este o mașină pretențioasă, oferă spațiu destul de mare și este o mașină economică. Motoarele sunt mici, au impozite prietenoase cu buzunarul, iar consumurile nu sunt foarte mari, mai ales dacă ai montată și o instalație GPL.

Totuși, există și alte mașini care pot fi foarte rentabile în contextul transportului de persoane. Una dintre aceste mașini este Fiat Tipo, un model făcut pe același calapod precum Dacia Logan. Tipo putea fi cumpărat atât în versiune sedan, cât și hatchback, așa cum este cazul și pentru Tipo.

Ofertă BRD pentru un Fiat Tipo din 2020. Mașina are doar 68.000 KM la bord

Ne vom concentra pe rivalul Daciei Logan, anume versiune sedan. Fiat Tipo măsoară 4.532 mm în lungime, 1.792 mm în lățime și are un ampatament de 2.636 mm. Este i mașină destul de spațioasă, în ciuda dimensiunilor compacte, și are un portbagaj cu un volum de 520 de litri.

Mașina pe care am găsit-o este vândută de BRD și are 68.571 de kilometri la bord, fiind un exemplar produs în 2020. Mașina se prezintă într-o stare bună la exterior, dar și la interior. Este o mașină simplă, echipată cu faruri cu halogen și jante din tablă cu capace, iar anvelopele de dimensiuni mici nu vor costa foarte mult.

În general, această mașină va fi ieftin de exploatat, grație și motorului de 1,4 litri și 95 CP, un propulsor natural aspirat cu 4 cilindri. Producătorul declară un consum mixt de 7,2 litri per suta de kilometri, dar, dat fiind faptul că este un motor cu injecție multi punct, poate merge fără probleme și cu GPL.

Prețul cerut pe acest Fiat Tipo din 2020 este de 7.600 de euro fără TVA inclus. Merită banii sau ați alege altă variantă la mâna a doua?

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BRD


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide