Fiat Tipo Cross, un crossover urban cu un preț de pornire în România de sub 25.000 de euro

Autor: Adrian Somai 29 mai 2023 Știri auto

Fiat a lansat în urmă cu doi ani și jumătate Tipo Cross, un crossover de familie care se alătura la acea vreme celorlalte variante de caroserie oferite de constructorul italian pentru modelul Tipo. Ținând cont de popularitatea SUV-urilor și a modelelor de tip crossover din ultimii ani, este de înțeles de ce cei de la Fiat și-au dorit să intre și în acest segment de piață.

Varianta Tipo Cross ne-a fost prezentată cu câteva elemente de caroserie suplimentare în comparație cu versiunea standard, printre ele numărându-se un scut de protecție, bare de protecție și niște praguri laterale similare cu cele pe care le știm de pe modelele de tip SUV. De asemenea, noua variantă are o înălțime mai mare cu 70 mm în raport cu cea standard. Bineînțeles, în acest caz avem și niște anvelope mai mari și un aspect general ceva mai robust.

La interior regăsim un instrumentar de bord color cu dimensiuni de 7 inci și un sistem de infotainment cu ecran tactil cu dimensiuni de 10.25 inci. De asemenea, conectivitatea wireless Apple Car Play și Android Auto este disponibilă. Fiat și-a dorit să nu complice lucrurile prea mult la nivelul habitaclului și asta i-a și reușit în cele din urmă!

Cât costă versiunea Fiat Tipo Cross în România?

Fiat Tipo Cross este disponibil alături de două variante de motorizare. Prima dintre ele este o motorizare pe benzină, de 1.0 litru, capabilă să dezvolte 100 de cai putere și un cuplu maxim de 190 Nm. Transmisia este una manuală, iar consumul de carburant estimat de producător este de 5.6 litri pentru o sută de kilometri. Prețul pentru această versiune pornește în țara noastră de la 24.355 de euro.

Cei ce își doresc ceva mai mult își pot îndrepta atenția către versiunea mild-hybrid a lui Fiat Tipo Cross, care are în prim plan o unitate de 1.5 litri, capabilă să dezvolte 136 de cai putere. În acest caz transmisia este automată, iar consumul de carburant estimat de constructor pentru parcurgerea unei distanțe de o sută de kilometri este de 5.2 litri. Prețul solicitat de cei de la Fiat pentru această versiune este de 29.355 de euro.

În pachetul standard sunt incluse o serie întreagă de dotări interesante, printre care și următoarele: stopuri cu LED, geamuri fumurii, faruri de ceață, jante din aliaj de 17 inci, senzori de parcare, scaun șofer cu reglare lombară, oglindă electrocromatică, cameră video posterioară, Adaptive Cruise Control, senzori de ploaie, încărcător wireless, sistem de monitorizare și avertizare unghi mort, etc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide