Brigada Rutieră pune tunurile pe cei care conduc trotinete electrice

Autor: George Cristea 01 oct. 2020 Știri auto

Brigada Rutieră pune tunurile pe cei care conduc trotinete electrice, după ce acest mijloc de transport a devenit din nou popular în pandemie. Zeci de bucureșteni au fost amendați pentru nerespectarea legislației specifice.

Intră în Galeria FOTO

După ce au lipsit o perioadă de pe străzi, în perioada de carantină, trotinetele electrice au redevenit un mijloc de transport popular, în special pentru tineri. În aceste condiții s-a înmulțit și cazurile în care conducătorii acestor vehicule încalcă legislația rutieră. Este motivul pentru care polițiștii din București au început să oprească trotinetele electrice care nu respectă regulile de circulație și să aplice amenzi usturătoare.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat miercuri în mai multe zone din București pentru a supraveghea modul în care circulă conducătorii de vehicule pe două roți. Acțiunea a vizat cu precădere prevenirea producerii accidentelor de circulație produse din cauza nerespectării prevederilor legale privind circulația bicicletelor și a trotinetelor electrice.

Brigada Rutieră amendează conducătorii de trotinete electrice: Câte amenzi s-au aplicat

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 100 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 29.000 de lei. 89 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind circulația bicicletelor, iar 11 sancțiuni, pentru nerespectarea regulilor privind circulația trotinetelor electrice.

Printre cei amendați de polițiști a fost un bărbat în vârstă de 30 de ani care a condus o trotineta electrică în Piața Victoriei și nu a respectat semnalul polițistului rutier, nu a circulat pe pista pentru biciclete special amenajată și nu a avut asupra sa cartea de identitate. Persoana a fost amendată cu 1.450 lei. Un biciclist, aflat tot în Piața Victoriei, a primit o amendă de 580 de lei, pentru că nu a circulat pe pista dedicată.

Circulația trotinetelor electrice a fost reglementată la începutul acestui an printr-o ordonanță de urgență. Potrivit actului normativ, circulația trotinetelor electrice este interzisă pe trotuare, putându-se face doar pe șosea, acolo unde limita de viteză nu depășește 50 km/h, și pe pistele special amenajate pentru biciclete.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide