Trotinetele electrice, interzise pe trotuar! Proiectul de lege a fost aprobat

Autor: ProMotor 05 feb. 2020 Știri auto
Trotinetele electrice, interzise pe trotuar! Proiectul de lege a fost aprobat

Trotinetele electrice sunt interzise pe trotuar. Guvernul a aprobat proiectul de lege potrivit căruia trotinetele electrice vor circula doar pe carosabil și nu vor mai avea acces pe șosele unde limita de viteză este de peste 50 km/h.

Cine nu respectă reglementările, va fi sancționat cu amenzi din clasa a III-a de sancțiuni, între 870 și 1.160 de lei. Proiectul a fost adoptat de Guvern prin Ordonanță de Urgență și va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Conform Ordonanței de Urgență, trotineta electrică este un “vehicul utilizat pentru transportul unei singure persoane, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric.”

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi, nicio trotinetă electrică nu va mai avea voie pe trotuar. Acestora li se permite însă, circulația pe pistele special amenajate pentru biciclete și pe șoselele unde nu există piste speciale, dacă viteza maximă admisă pentru autovehicule pentru acel sector de drum nu depășește 50 km/h. Acest lucru înseamnă că trotinetele electrice nu vor putea circula pe Splaiul Unirii, de exemplu, de la Pod Vitan Bârzești, până la limita administrativă, unde limita de viteză este de 70 km/h.

Cei care folosesc trotinete electrice trebuie să fi împlinit vârsta de 14 ani și, până la 16 ani, sunt obligați să poarte căști de protecție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide