Britanicii au testat Dacia Duster. SUV-ul din Mioveni, cu bune și cu rele – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 30 iun. 2022 Știri auto

Dacia Duster facelift a ajuns în teste la britanicii de la CarWow. Mat Watson a realizat un test drive cu noua varianta a SUV-ului autohton.

Modelul Duster, care se află acum la a doua generație a sa, a primit un facelift care să îi reîmprospăteze imaginea.

Jurnalistul a fost plăcut surprins de ergonomia și spațiul oferit de interiorul mașinii. De altfel, și anumite detalii punctuale, precum simplitatea designului sau materialul de pe scaune i-au creat o impresie bună lui Mat Watson.

I-a plăcut noul sistem multimedia cu care este echipat Duster facelift, dar și că acum poate fi comandat cu asistent pentru unghiul mort, sau clima cu ecrane digitale, pe care a comparat-o cu cea a unui Audi R8.

S-a declarat mulțumit de volumul portbagajului și de faptul că este oferită o roată de rezervă de dimensiuni normale.

Dacia Duster, cu bune și cu rele

Mat Watson a găsit o serie de aspecte care l-au surprins plăcut. Iată care sunt ele:

  1. Suportul de centură din spate, care nu lasă bancheta să prindă centura de siguranță atunci când este rabatată înapoi;
  2. Sistemul de tracțiune integrală cu care mașina poate fi echipată;
  3. Modul în care scaunele față pot fi rabatate doar trăgând de un mâner;
  4. Camerele montate, care oferă o vedere bună a lucrurilor aflate în proximitatea mașinii;
  5. Amortizoarele care susțin capota motorului.

 

Ce părere au britanicii despre Dacia Duster?

Dacia Duster are și părțile sale mai puțin bune.  Ce l-a deranjat pe jurnalistul Mat Watson?

  1. Dacă cotiera este extinsă, suporturile de pahare sunt acoperite. De asemenea, acționarea frânei de parcare este restricționată;
  2. Ușile nu îmbracă pragurile, ceea ce poate duce la murdărirea pantalonilor în momentul în care cobori din mașină;
  3. Tabloul de siguranțe este poziționat în torpedo, ceea ce reduce din capacitatea acestuia;
  4. Modul în care clapeta de la rezervor este acționată. Faptul că trebuie deschisă manual de fiecare dată, cu ajutorul unui mâner aflat lângă scaunul șoferului, îl deranjează pe britanic;
  5. Faptul că doar geamul șoferului are funcție de auto, iar cel al pasagerului nu.

Lui Mat Watson i-a plăcut modul în care SUV-ul românesc se conduce. Comenzile sunt ușoare, iar vizibilitatea este bună. Suspensia este moale și absoarbe imperfecțiunile carosabilului, dar câteodată se pot auzi sunete ciudate atunci când mașina trece cu viteză peste denivelări. Suspensia moale își arată minusurile în viraje, deoarece jurnalistul a găsit ruliul modelului Duster ca fiind destul de pronunțat.

Pronunțat este și zgomotul în cabină, mai ales la viteze de autostradă. De asemenea, el s-a plâns și de cât de gălăgios este motorul diesel cu care este echipată mașina.

Cu toate acestea, prețul poate juca un factor important și poate compensa pentru unele minusuri pe care Duster le are. Prețul de pornire este de 15.000 de lire sterline, iar jurnalistul englez consideră Duster ca fiind o variantă demnă de luat în seamă.

VIDEO

Sursa: CarWow YouTube

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CarWow YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide