Britanicii de la Arrival au creat mașina ideală pentru Uber

Autor: Mihai Morcovescu 21 dec. 2021 Știri auto

Compania britanică Arrival a dezvăluit primul prototip electric, care va fi destinat companiilor care oferă servicii de ride-hailing. Vehiculul cu zero emisii reprezintă mașina ideală pentru Uber.

Arrival Car a fost concepută astfel încât să satisfacă atât cerințele șoferilor, cât și cele ale clienților cunoscutei companii de ride-hailing. Astfel, mașina are dimensiuni compacte și oferă spațiu la picioare de două ori mai mare decât la o mașină de același gabarit. În plus, suprafețele vitrate sunt mari pentru vizibilitatea pasagerilor.

Arrival Car, dezvoltată pe „repede înainte”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit informaților oficiale, un vehicul de ride-hailing parcurge în anual în jur de 45.000-50.000 km. Comparativ, o mașină de familie parcurge anual 12.000 km.

Arrival a reușit să dezvolte „electrica” alături de șoferii de la Uber în doar șase luni. Acest lucru a fost posibil deoarece multe dintre componente au fost preluate de celelalte două vehicule din portofoliul  britanicilor, o furgonetă și un van.

Compania înființată în urmă cu doar șase ani are pus la punct un sistem de dezvoltare „pe verticală” a vehiculelor. Acestea sunt proiectate de la zero, folosindu-se tehnologii partajate în toată gama Arrival.

Pe parcurs, modelele sunt diversificate cât mai aproape de vârf, utilizându-se o nouă metodă radicală de proiectare și de producție. Acestea sunt produse în micro fabrici, evitându-se transportul lor pe distanțe mari.

La începutul lui 2021, Arrival și-a anunțat parteneriatul cu Uber pentru dezvoltarea unui vehicul electric. Acesta este conceput special pentru serviciile de ride-hailing, la un preț accesibil.

În lume există peste 30 de milioane de șoferi în domeniul ride-hailing. Ținta declarată a celor de la Uber este ca, până în 2025, toate mașinile companiei care oferă servicii de ride-hailing în Londra să nu aibă emisii.

Britanicii vor începe curând testarea lui Arrival Car pe șosea, în condiții reale de rulare. Producția modelului de serie va demara în cel de-al treilea trimestru al anului 2023.

Sursa: Arrival

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Arrival


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide