Bucureștenii din sectorul 5 vor închiria locurile de parcare printr-o platformă digitală

Autor: George Cristea 09 mart. 2021 Știri auto

Bucureștenii din sectorul 5 vor închiria locurile de parcare printr-o platformă digitală, a anunțat primăria de sector. Portalul va fi accesibil după ce municipalitatea va inventaria toate spațiile de parcare. Nu se știe ce se întâmplă cu cei mai puțin familiarizați cu instrumentele digitale.

Intră în Galeria FOTO

Operațiunea de inventariere a locurilor de parcare disponibile pe raza sectorului 5 va fi demarată miercuri, 10 martie. Totodată, echipele care vor acționa pe teren au în vedere identificarea de spații/ terenuri ce pot fi transformate în noi locuri de parcare, pentru a veni în sprijinul cetățenilor din sector. O veste tristă vine pentru cei care au garaje amplasate ilegal pe domeniul public – acestea urmează să fie demolate pentru a permite amenajarea de spații de parcare.

„Poliția Locală Sector 5, prin Direcția de Control – Disciplina în Construcții, a procedat la somarea tuturor garajelor de pe raza sectorului. În cazul în care proprietarii nu au ridicat garajele în termen de 24 de ore de la primirea somațiilor, Poliția Locală Sector 5 poate acționa pentru ridicarea acestora. Astfel, în locul garajelor se vor putea crea mai multe locuri de parcare decât cele existente în prezent”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Platformă digitală pentru locurile de parcare din sectorul 5

Odată cu finalizarea operațiunii de inventariere a locurilor de parcare, aceste vor putea fi vizualizate pe noua platformă digitală. Cetățenii vor putea vedea în timp real locurile de parcare de reședință disponibile, vor putea să își selecteze singuri locul de parcare dorit, iar depunerea documentelor se va face electronic, direct în platforma digitală. După ce documentele vor fi validate de către funcționarii Primăriei, plata se va putea face tot prin intermediul online.

În perioada următoare, toți posesorii de locuri de parcare din sectorul 5 își vor putea reînnoi contractele prin intermediul aceleiași platforme. Primăria pregătește și un nou regulament în funcție de care se vor atribui și exploata locurile de parcare de reședință de pe raza sectorului. Acesta se află în dezbatere publică și poate fi consultat pe site-ul primăriei.

Potrivit acestuia, cei care nu au posibilitatea de a accesa platforma digitală vor putea în continuare să solicite un loc de parcare pe cale clasică – depunerea unei cereri la registratura Primăriei. Totuși, este clar că aceștia vor fi dezavantajați. Cel mai probabil, locurile de parcare vor fi rapid epuizate de cei care au făcut rezervarea din câteva click-uri pe telefon. Am putea spune că un cetățean înarmat cu un smartphone pe care să știe să-l folosească va plăti taxa pentru noul său loc de parcare înainte ca cetățeanul de modă veche să apuce să scoată pixul din sertar.

Primăria sectorului 5 a demarat recent o operațiune de ridicare a mașinilor abandonate pe domeniul public, care a stârnit numeroase comentarii în mediul online.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide