București by night cu BMW Seria 2 Gran Coupé – Galerie FOTO

Autor: ProMotor 27 mart. 2020 Știri auto

Într-o perioadă în care ieșirile din casă sunt aproape imposibile, în special pe timp de noapte, BMW ne oferă posibilitatea să admirăm Capitala într-o galerie foto de noapte impresionantă, în compania recent lansatului BMW Seria 2 Gran Coupé. Alături de acesta, fratele său BMW Seria 1.

Intră în Galeria FOTO

Întreaga aventură a fost documentată foto de Dragoș Savu și Adrian Cobzașu, doi dintre cei mai apreciați fotografi auto din România.  Dragoş are un ochi unic pentru momente, încadrări şi detalii surprinzătoare. Adrian are o experienţă bogată cu cadre de noapte, combinând lumina oraşului cu „light painting”. Amândoi spun multe poveşti în fotografiile lor. Cât despre echipa video, care a realizat și clipul de mai jos, este vorba de neat.graphics, reprezentată de Stanislav Cociorva şi Ecaterina Cernei – cunoscuţi, mai simplu, ca Stanly & Katya.

Punctul de plecare în aventură este garajul unui pasionat de modele BMW clasice, Interceptor. Este cel care a creat o familie internaţională de peste 4.000 de posesori din întreaga lume de modele BMW din anii ’60-’80, „Sharkboys”. Oricine iubeşte un „rechin” poate să urmărească pagina oficială a comunităţii aici: instagram.com/sharkboys.official.

Prezenţa BMW Seria 2 Gran Coupé, un model atât de nou, este ceva ieşit din comun în garajul său. Interceptor este cunoscut pentru proiectele sale de restaurare a modelelor BMW dinainte de anii ’80. Cel mai cunoscut este un superb BMW 2800 CS, cu un istoric românesc, restaurat cu multă pasiune de-a lungul anilor. Acum, aici aşteaptă să fie readuse la viaţă primele generaţii BMW Seria 5 şi BMW Seria 6. Proiectele lui Interceptor le puteţi găsi aici: facebook.com/BmwRestorations.

Prima oprire este acoperişul parcării unui mall din Bucureşti, unde am pregătit un mic circuit pentru a pune în valoare agilitatea noilor modele. Experienţa este organizată de Cristiana Oprea, pilot de raliuri cu experienţă internaţională şi brand ambassador pentru Michelin Romania. Alături de Diana Haţegan, Cristiana este parte din unul din puţinele echipaje feminine de raliu din România, cu o serie de repere importante pentru motorsportul naţional. Împreună au fost primul echipaj feminin care a reprezentat România în afara graniţelor după o pauză de mai bine de 50 de ani, iar la debutul în Campionatul European de raliuri, la Rally di Roma Capitale 2019, au câştigat cele mai multe puncte în clasamentul ERC Ladies Trophy.

Experienţa continuă pe străzile din Bucureşti, parcurgând multe dintre reperele renumite. Acestea includ Podul Basarab, cea mai lungă traversare suspendată a oraşului, Calea Victoriei, unul dintre cele mai vechi bulevarde din Bucureşti, sau Piaţa Constituţiei cu Casa Poporului în fundal, loc de întâlnire nocturnă pentru pasionaţii de maşini şi spaţiu deschis pentru filmarea unor cadre largi.

Oraşul oferă şi multe alte surprize. (Re)descoperim clădiri vechi cu multă istorie, aşa cum este singura fabrică de trăsuri şi caroserii pentru maşini de lux din Bucureştiul interbelic, aparţinând omului de afaceri de origini germane H.I. Rieber. Este o hală industrială ornată cu elemente art nouveau şi neogotic, care se află în centrul vechi al oraşului. Este o mărturie a pasiunii pentru mijloacele de transport de lux ale bucureştenilor.

La numai câteva sute de metri distanţă, noaptea cu misterele ei, este momentul perfect pentru o plimbare în zona Mântuleasa, atât de apropiată de viaţa şi opera fantastică a lui Mircea Eliade. Aici găsim legături şi cu Mihai Eminescu sau, câteva sute de metri mai departe, Maria Tănase şi apartamentul unde legenda spune că îi primea vizitele legendarului sculptor Constantin Brâncuşi. Se leagă multe poveşti şi imagini fantastice care curg din istorie şi din misterele străzilor înguste unde lumina se pierde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide