Ce se întâmplă, de fapt, dacă nu schimbi uleiul la o Dacia Logan

Autor: ProMotor 27 mart. 2020 Știri auto
Ce se întâmplă, de fapt, dacă nu schimbi uleiul la o Dacia Logan

Ți s-a aprins martorul de ulei în bord? În perioada de carantină generală nu este deloc ușor să ajungi la service. Dar ce se întâmplă, de fapt, dacă nu schimbi uleiul la o Dacia Logan?

Este vital pentru motorul mașinii să schimbi uleiul la timp. Uleiul elimină sau reduce frecările între suprafețele componentelor mobile.

Ce se întâmplă dacă nu schimbi uleiul la timp?

Nu ai schimbat uleiul la timmp? Aceasta este probabil cea mai costisitoare greșeală pe care o poate face șoferul unei Dacia Logan. Cea mai simplă problemă generată de această eroare ar fi creșterea consumului de carburant.

În mod normal, filtrul de ulei oprește particulele de praf sau alte reziduuri și nu le permite acestora să ajungă în ulei. Totuși, are limitele lui, așa că acestea vor ajunge, în cele din urmă, și în ulei, iar uleiul murdar va ajunge să recircule în motor. Uleiul murdar este abraziv și va conduce la uzura rapidă a componentelor motorului. Din acest motiv, uleiul trebuie schimbat înainte de a se ajunge aici.

Absența uleiului ar putea produce atât de multă căldură încât componentele ar putea ajunge să se sudeze între ele. Supraîncălzirea apare și în cazul în care, uleiul murdar devine vâscos și își pierde proprietățile de lubrifiere.

Dacă nu schimbi uleiul la timp, motorul ar putea fi grav deteriorat, iar defecțiunile ar putea fi foarte costisitor de reparat sau chiar imposibil de remediat. Schimbarea motorului are costuri foarte ridicate, astfel încât s-ar putea să fie mai rentabil să cumperi o altă mașină.

Când schimbi uleiul la o Dacia Logan?

Intervalul de timp la care trebuie să schimbi uleiul este indicat în cartea mașinii.

Dacia recomandă schimbarea uleiului o dată la 10.000 – 15.000 de kilometri sau o dată pe an. Producătorul îi anunță pe posesorii de Logan că trebuie să schimbe filtrul de ulei de fiecare dată când schimbă uleiul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide