București inundat după trei ore de ploaie. Imagini din Capitală

Autor: David Andrei 20 iul. 2020 Știri auto

A fost haos în București după trei ore de ploaie. Mai multe cartiere au fost inundate, iar șoferii au fost nevoiți să-și conducă autoturismele prin apa care depășea înălțimea jantei. Mai multe mașini au suferit avarii.

GALERIE FOTO

Șoferii au povestit pe rețelele de socializare că, în zona Tineretului din sectorul 4, apa a depășit înălțimea jantelor mașinii. Mulți dintre șoferii care s-au aventurat în râurile apărute pe străzile Capitalei s-au ales cu probleme provocate de apă la motor.

Cele mai afectate zone din București de ploaia care a căzut duminică seara au fost Băneasa, din sectorul 1, Bulevardul Uverturii și Bulevardul Timișoara din sectorul 6, Bulevardul Theodor Pallady și Bulevardul 1 Decembrie din sectorul 3, Șoseaua Fundeni din sectorul 2 și Bulevardul Tineretului din sectorul 4.

Reacția Apa Nova după ce a fost inundație în București

Reprezentanții Apa Nova susțin că asemenea căderi de precipitații într-un interval atât de scurt au loc o data la 20 de ani. Sistemul de canalizare din Capitală nu a făcut față ploii torențiale anunțate de avertizările tip cod galben, apoi cod portocaliu, emise de Administrația Națională de Meteorologie. În 3 ore, cantitatea medie de precipitații înregistrată în București a fost de peste 35 l/mp. Au fost însă și intensități izolate de până la 76 l/mp sau chiar de 86,4 l/mp în cartierul Băneasa.

Sistemul de canalizare din București este proiectat pentru a prelua o cantitate de apă de aproximativ 23 l/mp în decurs de două ore. Acest lucru înseamnă că este nevoie de aproximativ 4-5 ore pentru a putea face față cantitățillor de apă căzute duminică seara , au explicat reprezentanții Apa Nova.

Cantitatea medie de precipitații pentru întreaga lună iunie, de exemplu, este de 82,3 l/mp. În Capitală, în trei ore, a căzut întreaga în trei ore cantitatea medie de apă pentru o lună întreagă.

Duminică seara, până la ora 23:00, s-au înregistrat 314 solicitări de intervenție. Apa Nova a intervenit cu 17 hidrocurățătoare, 29 de autoutilitare și echipamente de pompare și 132 de specialiști ANB.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov



Comentarii
Inchide