București: Noi acțiuni pentru depistarea șoferilor băuți sau drogați. Nu mai impresionează pe nimeni – VIDEO

Autor: George Cristea 17 apr. 2021 Știri auto

Polițiștii din București desfășoară în acest weekend acțiuni pentru depistarea șoferilor băuți sau drogați. Încă din prima noapte a acțiunii au fost reținute 19 permise de conducere pentru neregulile constatate.

Intră în Galeria FOTO

Dacă este weekend, este acțiune a poliției rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În ciuda acestei „garanții”, șoferii continuă să se urce la volan băuți și drogați, dovedind fie că nu le pasă, fie că astfel de acțiuni sunt ineficiente ca metode conștientizare a acestei probleme. Practic, astfel de acțiuni nu mai impresionează pe nimeni.

„În noaptea de 16/17 Aprilie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere din București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile stabilite de Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 66 sancțiuni contravenționale (dintre care 20 pe Legea 55/2020 pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19). Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 22 000 lei. În plus, au fost reținute 19 permise de conducere, dintre care 8 pentru infracțiunile constatate, 3 pentru depășirea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție) și 3 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric. Alte două permise au fost suspendate pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, respectiv pentru circulația pe sensul opus.

Noi acțiuni pentru depistarea șoferilor băuți sau drogați: 8 dosare penale, 19 permise suspendate

În ceea ce privește cele opt infracțiuni, pentru care polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală, trei au fost pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive și două pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Alți doi șoferi au ales să conducă deși aveau deja permisul suspendat, în timp ce un altul a refuzat prelevarea probelor biologice.

Polițiștii oferă și trei exemple, nimic ieșit din comun, după cum veți vedea. Astfel, un tânăr în vârstă de 22 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influența substanțelor psihoactive (THC-5 “CANNABIS”). În acest context, conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice, fiind întocmit și un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Ceva mai îndrăzneț, un bărbat în vârstă de 49 de ani a condus un autovehicul pe str. Imașului având permisul suspendat. În plus, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice, valoarea pe etilotest fiind de 0.20mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 335 alin. 2 din Codul Penal.

În fine, un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 (pare că acest sector este fie polul răului în București, fie locul în care le place polițiștilor să se întâlnească noaptea), fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0.56mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice, fiind întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.1 din Codul Penal.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide