Bucureştiul a primit o porţie consistentă de rable. Ce se va întâmpla cu maşinile mai vechi de 12 ani

Bucureştiul a primit o porţie consistentă de rable. Ce se va întâmpla cu maşinile mai vechi de 12 ani

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Săptămâna aceasta a fost discutată în Comisia de Transporturi a Camerei Deputaţilor propunerea de modificare legislativă potrivit căreia maşinile mai vechi de 12 ani ar urmă să fie prezentate pentru ITP în fiecare an şi nu o dată la doi ani, aşa cum se întâmplă acum. Propunerea a primit votul Senatului, prima cameră sesizată, informează bucurestifm.ro.

Această măsură este menită să combată tendinţa de îmbătrânire a parcului auto activ care creşte constant încă din 2009, când vechimea medie a parcului auto activ era de 8,5 ani.

După eliminarea timbrului de mediu, România s-a umplut de rable, aduse din străinătate şi înmatriculate la noi. Astfel, anul trecut, vechimea medie a parcului activ a crescut la 12 ani. 

Bucureştiul a primit o „porţie consistentă” de rable, în acest an fiind înmatriculate, în Capitală şi în Ilfov, peste 50 de mii de maşini, potrivit unor date avansate de către primarul general Gabriela Firea.

Reprezentanţii RAR spune că, dată fiind această tendinţă de creştere a vechimii parcului auto activ, instituţia a propus îndesirea ITP pentru maşinile mai vechi de 12 ani. Această vechime este cea de la care autovehiculele încep să se deprecieze mai accentuat, potrivit statisticilor deţinute de RAR.

 

 Comentarii
Inchide