Bucureştiul intră în rândul capitalelor europene

Autor: Adrian Mihălţianu 29 apr. 2013 Știri auto
Bucureştiul intră în rândul capitalelor europene

Capitala va avea prima staţie de alimentare pentru automobilele electrice, în zona Unirii, unde urmează să fie amenajate 24 de locuri de parcare pentru şase module de staţii de alimentare a maşinilor, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat sâmbătă de consilierii generali. Ceea ce părea a fi un proiect SF, astăzi are şansele să fie dus la capăt, aducând Bucureştiul în rândul capitalelor europene.

Potrivit expunerii de motive din proiectul de hotărâre, municipalitatea doreşte amenajarea a 24 de locuri de parcare pentru implementarea a şase module de staţii de alimentare a automobilelor electrice în cadrul unui proiect pilot de încurajare a dezvoltării automobilului electric.

„Având în vedere că printre marii producători auto prezenţi în România sunt şi pionierii automobilului electric, se evidenţiază, astfel, oportunitatea încurajării dezvoltării şi susţinerii automobilelor electrice”

Aceste locuri de parcare se adaugă celor două deja existente în parcarea nouă de la Universitate, care însă nu au încă active contoarele de energie electrică. Deocamdată, utilizatorii de maşini electrice care vor să şi alimenteze din oraş, le pot conecta la prizele normale existente în parcarea de la Universitate, fără costuri suplimentare celui al parcării propriu-zise.

Primăria nu a anunţat preţurile la care se gândeşte să vândă kilowatt-ul, însă cel mai probabil că încărcarea maşinilor se va face pe baza unui abonament. Rămâne de văzut dacă Primăria va găsi bani pentru a permite încărcarea gratuită a acestor maşini, încurajând astfel dezvoltarea unor flote mai însemnate de maşini electrice în oraş.

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide