VIDEO: Cel mai scump Bugatti a ajuns la București. Cui aparține bolidul de 1.500 CP și 3,3 mil. Euro?

Autor: Mihai Morcovescu 02 apr. 2022 Știri auto

Francezii de la Bugatti au lansat în urmă cu doi ani noul model Chiron Pur Sport, un hypercar dezvoltat pentru circuit. Modelul va fi produs într-o serie limitată de numai 60 de exemplare, iar unul dintre acestea se află începând de ieri la București.

Bugatti Chiron Pur Sport oferă 1.500 CP și 1.600 Nm de cuplu

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Bugatti Chiron Pur Sport a fost lansat în primăvara anului 2020. Bolidul francez folosește un propulsor W16 de 8,0 litri, care livrează 1.500 de cai-putere și nu mai puțin de 1.600 Nm de cuplu.

Conform oficialilor companiei din Molsheim, vor fi asamblate doar 60 de exemplare Chiron Pur Sport. Exemplarul cu numărul 18 din această serie îi aparține luptătorului american de kickboxing Emory Andrew Tate III.

Cum mulți dintre voi nu știu, acesta s-a stabilit de câțiva ani în București, împreună cu fratele său Tristan, și el fost luptător. Un mare fan al mașinilor, Andrew Tate are în garajul personal peste 20 de mașini.

Până să sosească bijuteria numită Chiron Pur Sport, acesta avea la București doar 7 mașini. Este vorba despre un Aston Martin Vanquish S, un Rolls-Royce Wraith, un Lamborghini Huracan, două modele Ferrari – 812 Superfast și 858 Italia – un BMW M5 Competition și un Mercedes-Benz S63 AMG Brabus. Americanul a ținut să ne anunțe că în cel mult două săptămâni vor sosi și celelalte mașini.

Modelul Bugatti Chiron Pur Sport deținut de Tate a fost adus din Emiratele Arabe Unite. Mașina are încă plăcuțele de înmatriculare de Dubai, unde i-a fost livrată proprietarului.

Dacă te întrebi cât l-a costat acest bolid, află că a plătit 3,3 milioane de euro. Asta o face cea mai scumpă mașină din România și, probabil, din Balcani.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Tristan Tate (@talismantate)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide