Bugatti a prezentat noul Mistral Roadster, ultimul model echipat cu motor W16

Autor: Mihai Morcovescu 22 aug. 2022 Știri auto

Producătorul francez de automobile Bugatti a prezentat noul Mistral Roadster, ultimul model echipat cu motorul W16. Hypercar-ul din Molsheim va fi produs într-o serie limitată de 99 de exemplare. Oficialii companiei anunță că toate au fost deja vândute, în ciuda prețului de 5 milioane de euro.

Decapotabila bazată pe Chiron folosește același propulsor quad-turbo W16 de 8,0 litri. Acesta a debutat pe Veyron, iar mai târziu a fost montat pe Chiron Super Sport 300+. Pe Mistral, motorul dezvoltă tot 1.600 CP, la fel ca în cazul modelului din care derivă. Bugatti nu a dezvăluit performanțele mașinii, însă, în 2019, Chiron W16 a reușit să atingă o viteză de top peste 490 km/h.

Noul hypercar este unul dintre cele mai rapide roadstere de serie din lume. De aceea, francezii au ales numele Mistral, după denumirea vântului specific din Franța.

Interiorul noului Mistral Roadster a fost inspirat de Chiron

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere estetic, noul W16 Mistral afișează detalii ce amintesc de modele Bugatti din anii 1930. Este vorba despre Type 57 Roadster Grand Raid din 1934, Type 40, Type 41 Royal și Type 55 Roadster.

Oficialii Bugatti spun că Mistral este o combinație între Divo și La Voiture Noire. Bolidul a primit faruri LED tridimensionale, care au o semnătură luminoasă formată din patru benzi orizontale. Acestea semnifică cele patru turbocompresoare ale motorului, dar și faptul că mașina dispune de tracțiune integrală.

De asemenea, se remarcă prizele de aer duble din fibră de carbon, montate deasupra tetierelor scaunelor, care au dublu rol. Acestea au fost create în scopuri aerodinamice, dar și cu rol de protecție în caz de accident. Admisii de aer mai există și în față, la nivelul grilei masive.

La spate regăsim stopuri în formă de litera X, care amintesc de Bolide, o emblemă Bugatti iluminată și prize de aer pentru răcirea motorului. În partea inferioară a caroseriei a fost montat un imens difuzor de aer pentru un plus de apăsare aerodinamică. Toate elementele caroseriei sunt fabricate din aluminiu, titaniu și fibră de carbon. Unele dintre acestea au fost create prin tehnologie de printare 3D.

La interior, noul Mistral Roadster afișează o serie de detalii preluate de la Chiron. Pentru prima dată pe un Bugatti W16, scaunele și panourile ușilor sunt îmbrăcate în piele împletită. Schimbătorul de viteze este realizat din aluminiu și conține inserții din lemn și chihlimbar cu celebra sculptură a elefantului dansator, semnată de Rembrandt Bugatti.

În plus, se remarcă noua combinație de culori galben-negru, care aduce, astfel, un omagiu fondatorului companiei, Ettore Bugatti. Nu în ultimul rând, francezii spun că instrumentarul de bord a fost conceput astfel încât să poată fi citit cu ușurință chiar și la viteze de peste 400 km/h.

Noul Bugatti Mistral Roadster W16 va fi produs în doar 99 de exemplare, iar prețul unitar este de 5 milioane de euro. În ciuda prețului prohibitiv, toate mașinile au fost deja vândute. Livrările vor debuta în 2024, când primele 40 de unități vor ajunge la clienți.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide