Ultimul Bugatti Chiron Super Sport 300+ a fost livrat

Autor: Ionuț Vîlciu 31 iul. 2022 Știri auto

Bugatti Chiron Super Sport 300+ este cel mai rapid model Bugatti construit vreodată. Acesta a fost produs în serie limitată, iar acum ultimul exemplar a ajuns la proprietarul său.

Succesorul faimosului Bugatti Veyron, pe numele său Chiron, a fost lansat în anul 2016. Acesta a avut mai multe ediții speciale, printre care și Super Sport 300+. Ediția specială Super Sport 300+ cuprinde doar 30 de exemplare. Numele său vine de la viteza maximă de 300 de mile pe oră pe care a atins-o. Dacă transformăm în kilometri pe oră, atunci vorbim despre o valoare de 490 km/h.

Când Chiron Super Sport 300+, condus de pilotul oficial al Bugatti Andy Wallace, a spart bariera de celor 300 de mile pe oră, în 2019, mașina a sărit imediat în atenția publicului. A fost prima dată când o mașină de serie reușea o astfel de performanță. După succesul pe care recordul mondial l-a avut, Bugatti a decis să construiască 30 de exemplare ale mașinii, care să fie mai apoi vândute. Ultima dintre acestea ajungând, în sfârșit, la norocosul proprietar.

Cum a reușit Bugatti să doboare recordul cu modelul Chiron Super Sport 300+?

Pentru a atinge viteza de 490 km/h, Bugatti a trebuit să aducă niște modificări modelului Chiron. Motorul W16 de 8.0 litri, supraalimentat cu patru turbine, a fost revizuit. Astfel, noul propulsor dezvoltă cu 100 de cai putere mai mult, ducând totalul la 1600. Echipa de ingineri Bugatti a dezvoltat un nou sistem de răcire pentru motorul și cutia de viteze a mașinii. De asemenea, au perfecționat software-ul care guvernează motorul, cutia de viteze, grupul propulsor și turbocompresoarele.

Totuși, puterea nu ar fi nimic fără un control pe măsură. Chiron Super Sport 300+ are o extensie care prelungește mașina cu aproximativ 25 cm. În acest mod, aerodinamica a fost îmbunătățită, iar rezistența la înaintare a scăzut. Perdelele de aer montate în colțurile din față ale mașinii dispersează excesul de presiune a aerului către părțile laterale ale mașinii. Simultan, fantele de aer montate pe aripi și în spatele roților din față ghidează excesul de presiune departe de fiecare pasaj de roată, reducând rezistența la înaintare. De altfel, ele produc și o cantitate mică de apăsare la sol.

Fibra de carbon a fost folosită în mod extensiv pe Chiron Super Sport 300+ pentru a-l face mai ușor. Astfel, până și brațul ștergătorului de parbriz a fost realizat din fibră de carbon.

Toate cele 30 de exemple de Chiron Super Sport 300+ sunt acum livrate și se află în posesia respectivilor proprietari.

Sursa: Bugatti

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide