Bugatti Chiron, față în față cu McLaren Speedtail într-o întrecere de 8 milioane de euro (VIDEO)

Autor: Adrian Somai 20 sept. 2022 Știri auto

O “liniuță” care aduce la start două super mașini care împreună costă aproximativ 8 milioane de euro? Este visul oricărui pasionat auto din lumea întreagă să urmărească o astfel de întrecere, fără nici cea mai mică îndoială. Haideți să vedem ce a ieșit!

Sunt deja patru ani de când am făcut cunoștință pentru prima dată cu McLaren Speedtail, cel de-al patrulea model din seria McLaren Ultimate Series. Este drept că în patru ani s-au schimbat multe, însă la momentul prezentării McLaren Speedtail era unul dintre cele mai puternice modele din gamă. În plus, să nu uitam faptul că producția lui a fost limitată la 106 exemplare, așa că apariția unui astfel de model într-o întrecere de acest fel se dovedește a fi extrem de interesantă.

Din punct de vedere tehnic, McLaren Speedtail nu are nevoie de prea multe prezentări. Este echipat cu un sistem de propulsie hibrid ce are la bază o unitate de motorizare V8 cu capacitate de 4.0 litri, capabilă să livreze 1.036 de cai putere. În aceste condiții, poate atinge o viteză maximă de 402 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în numai 2.9 secunde.

Bugatti Chiron – mai puternic, dar cu o masă totală mai mare

Nici în cazul lui Bugatti Chiron nu prea există lucruri neștiute de pasionații auto, hipercarul impresionând din toate punctele de vedere încă de la momentul lansării și până în ziua de astăzi. Bolidul a fost construit practic în jurul unei unități de motorizare W16 cu capacitate de 8.0 litri, capabilă să dezvolte aproximativ 1.500 de cai putere. Viteza maximă pe care o poate atinge cineva la volanului unui Chiron este de 430 km/h, iar accelerația de la 0 la 100 km/h poate fi realizată în numai 2.5 secunde.

Chiron este, așadar, mai puternic decât McLaren Speedtail. Atunci când vorbim despre o întrecere între cele două nu trebuie însă să omitem faptul că Chiron are și o greutate mai mare cu ceva mai bine de 360 de kilograme în comparație cu Speedtail.

Își va spune oare plusul de greutate cuvântul în această întrecere? Vă lăsăm să descoperiți care dintre cele două hipercaruri este mai puternic în clipul video de mai jos!

VIDEO:

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide