Bugatti La Voiture Noire este cea mai scumpă decorațiune de Crăciun

Autor: Marius Vișan 16 dec. 2020 Știri auto

Majoritatea târgurilor de Crăciun din acest an au fost anulate ca urmare a pandemiei COVID-19, inclusiv cel din Molsheim, Franța, locul unde se află fabrica Bugatti.

Cu toate acestea, producătorul de automobile a decis să sărbătorească venirea Crăciunului folosind Bugatti „La Voiture Noire” ca o decorațiune extrem de scumpă. Așezat într-un container de sticlă, hipercarcul unic, care costă aproximativ 11 milioane de euro (fără taxe), este expus lângă bradul din orașul francez.

„Sunt foarte recunoscător firmei Bugatti pentru acest cadou minunat pentru orașul nostru”, a spus primarul orașului Molsheim, Laurent Furst. „Acum toți locuitorii din Molsheim au ocazia foarte specială de a admira această capodoperă unică, „La Voiture Noire”, de care Ettore Bugatti ar fi fost cu siguranță foarte mândru” mai spune oficialul francez.

„Nimic nu poate înlocui Târgul de Crăciun din Molsheim”, a adăugat Christophe Piochon, director de producție și logistică la Bugatti. „Cu toate acestea, este important pentru noi să aducem bucurie oamenilor din regiune în aceste momente dificile.”

La Voiture Noire este o sărbătoare a esteticii

Prezentat la Salonul Auto de la Geneva de anul trecut, „La Voiture Noire”, care în limba franceză înseamnă „Mașina neagră”, a marcat aniversarea a 110 ani ai marcii și a adus un omagiu legendarului Type 57 SC Atlantic  proiectat de inginerul Jean Bugatti, mașină care a fost pierdută la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, și care nu a fost găsită niciodată.

Mașina este fabricată manual cu multe elemente din fibră de carbon, folosind aceleași piese de bază ca și modelele Chiron și Divo. Sub capotă se află motorul W16 de 8,0 litri quad-turbo produs de Bugatti, care produce aproape 1.500 de CP și 1.600 Nm cuplu.

„La Voiture Noire” este o interpretare modernă a spiritului vehiculelor gran turismo, un tribut adus tehnologiei perfecte și designului perfect.

„Istoria noastră este atât un privilegiu, cât și o responsabilitate – responsabilitatea pentru continuarea patrimoniului Bugatti în viitor. Cu„ La Voiture Noire”, aducem un omagiu patrimoniului nostru și aducem viteza, tehnologia, luxul și estetica la un nou nivel „, spunea CEO-ul Bugatti Stephan Winkelmann în momentul că modelul a fost lansat, în anul 2019.

Intră în Galeria Foto

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide