Cum se livrează un Bugatti Divo, mașina de 5 milioane de euro?

Autor: David Andrei 03 nov. 2020 Știri auto

Un Bugatti Divo tocmai i-a fost livrat clientului. Este cea de-a patra unitate care ajunge în garajul unuia dintre clienți. Pentru a-și adjudeca mașina aceștia au fost nevoiți să vireze în contul producătorului francez suma de 5 milioane de euro. Și asta în cazul în care au dorit specificația de bază.

GALERIE FOTO

“Este o specificație unică, ce nu va fi niciodată duplicată”, anunță cei de la Bugatti. Mașina, cu o caroserie din fibră de carbon, este vopsită în Navy Blue și negru, și prezintă accente de culoare albastru deschis.

Mașina a sosit la clientul american cu avionul și a fost depozitată într-un container cu lacăt și cu pereții prinși în șuruburi, pentru ca nimic să nu o poată atinge.

Bugatti Divo are la bază modelul Chiron. Hypercar-ul a primit însă, un look nou, o suspensie modificată, un șasiu și un sistem de frânare îmbunătățite. Acesta vine și cu un sistem de ventilare a anvelopelor. Cu toate aceste modificări, Divo este cu 35 de kilograme mai ușor decât Chiron, ajungândla 1.691 de kilograme.

Hypercar-ul este pus în mișcare de același motor W16 quad-turbo de 8.0 litri. Propulsorul dezvoltă 1500 de cai putere și un cuplu de 1600 Nm și este cuplat la o transmisie automată cu șapte rapoarte. Viteza maximă a hypercar-ului francez este de 380 km/h, cu 40 km/h mai mică decât cea trecută în contul lui Chiron.

Bugatti Divo, preferatul VIP-urilor

Denumirea Divo a fost inspirată de numele pilotului francez Albert Divo, care a câștigat de două ori cursa de la Targa Florio după primul Război Mondial. Acesta s-a aflat de fiecare dată la volanul unui Bugatti.

Doar 40 de astfel e unități vor fi construite. Stocul a fost deja epuizat. Surse neoficiale susțin că printre noii posesori de Divo s-ar afla și fotbalistul Cristiano Ronaldo. Starul lui Juventus a anunțat că a comandat un Centodieci, după ce a câștigat un nou titlu cu echipa torineză, și este deja posesorul unui Chiron.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide