Bugatti a finalizat La Voiture Noire. Numele proprietarului rămâne un mister

Autor: Promotor 03 iun. 2021 Știri auto

Bugatti a finalizat La Voiture Noire, cea mai scumpă mașină din lume pentru aproximativ doi ani. Numele proprietarului însă, rămâne un mister.

GALERIE FOTO

Bugatti prezintă primele imagini cu versiunea finală a modelului unicat La Voiture Noire (“Mașina Neagră”). Constructorul francez de hypercaruri a prezentat modelul la Salonul Auto de la Geneva în primăvara anului 2019. Acesta are la bază legendarul Type 57 SC Atlantic, automobile aflat în posesia lui Jean Bugatti.

Doi ani și 65.000 de ore de muncă i-au alocat designerii și inginerii lui Voiture Nore. Aceasta are la bază modelul Chiron, dar măsoară cu 450 de milimetri mai mult în lungime, iar ampatamentul a fost extins cu 250 de milimetri.

Așa cum indică denumirea, La Voiture Noire poartă o vopsea exterioară neagră. 25 de elemente de caroserie și jantele au fost dezvoltate special pentru ea. În procesul de producție, specialiștii au folosit și o imprimantă 3D.

Bugatti nu dezvăluie încă interiorul versiunii finalizate. Tot ce știm până în acest moment este că scaunele sunt îmbrăcate în piele Havana Brown, iar în bord apar inserții din aluminiu și fibră de carbon.

Un motor W12 pune hypercarul în mișcare și îl face să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde. Viteza sa maximă este de 420 km/h.

Bugatti La Voiture Noire – Cine a cumpărat-o?

În ciuda speculațiilor din ultimii doi ani, numele proprietarului unicatului francez rămâne un mister. Pentru că mai are modele Bugatti în garaj, Cristiano Ronaldo a avut numele trecut pe lista posibililor posesori. Atacantul lui Juventus Torino nu a confirmat însă, informația.

Presa internațională a menționat și numele lui Ferdinand Piech, fostul președinte al Grupului Volkswagen. Acesta s-a stins însă din viață în august 2019, la doar 5 luni de la prezentarea oficială a lui Bugatti La Voiture Noire.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide