Bugatti pregătește succesorul lui Chiron. Noul model va debuta în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iul. 2023 Știri auto

Bugatti anunță că noul său hypercar urmează să fie prezentat. Viitorul model al producătorului francez urmează să debuteze în 2024.

După 19 ani, designerul Bugatti, Achim Anscheidt se retrage. Totuși, înainte de a face acest pas, a vorbit despre viitoarea mașina a lui Bugatti, înlocuitorul lui Chiron. Potrivit Carscoops, nu numai că mașina este „terminată”, așa cum spune el, dar o vom vedea anul viitor, în 2024.

Într-un interviu acordat publicației Autocar, Anscheidt a declarat că mașina este deja terminată pentru a da startul discuției. De fapt, el spune că „am livrat uneltele prototip în urmă cu câteva luni, iar uneltele de producție vor fi livrate în câteva luni de acum înainte”. Totuși, munca pe care au depus-o pentru acest nou model a oferit o provocare cu totul nouă.

Succesorul lui Bugatti Chiron va folosi un motor V8

„Ceea ce înseamnă Chiron astăzi și unde se află marca de la Veyron la Chiron și unde brandul este stabilit acum, este nevoie de o anumită direcție de design pentru a face următorul pas și pentru a nu fi atras într-un fel de exercițiu de stil”, spune el. Acest lucru are sens, deoarece pentru Bugatti începe o nouă eră, dat fiind faptul că producătorul renunță la motorul W16.

În schimb, succesorul lui Chiron va folosi un motor V8 hibridizat, montat pe un șasiu nou și mai ușor în comparație cu actualul Bugatti Mistral. Dincolo de acestea, puține lucruri se cunosc despre trenul de rulare, în afara faptului că transmisia va fi montată între cele două scaune, așa cum informează Frank Heyl, omul care îl va înlocui pe Anscheidt.

La fel ca modelele actuale și predecesorii săi, noul model va sta departe de tehnologia care ar putea „îmbătrâni” mașina în viitor. Totuși, acest succesor pentru Chiron ar putea primi un ecran central de infotainment. Vom avea șansa de a vedea întreaga mașină atunci când va fi prezentată anul viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide