Bugatti a finalizat exemplarul Chiron cu numărul 400. Cum arată modelul aniversar

Autor: Adrian Somai 28 oct. 2022 Știri auto

Francezii de la Bugatti au anunțat finalizarea asamblării exemplarului Chiron cu numărul 400, doar 100 de unități urmând să mai fie produse. În 2016, atunci când Chiron a fost prezentat oficial, reprezentanții Bugatti au transmis că modelul va avea o producție totală de numai 500 de unități.

Exemplarul aniversar cu numărul 400 este un Chiron Super Sport, al cărui proces de producție a durat aproximativ două luni. Și asta pentru că este vorba despre o asamblare manuală, nu mai puțin de 20 de meseriași punând cap la cap peste 1.800 de componente separate care formează împreună această super mașină care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare.

Opțiunile de personalizare pe care le oferă Bugatti pentru modelele Chiron sunt nenumărate, drept pentru care oficialii constructorului francez au spus în mai multe rânduri că este greu de crezut că vor exista două modele Chiron identice. Fie că vorbim despre vopseluri, materiale de la interior, finisaje, accesorii și diverse elemente personalizate, clienții au de unde alege atunci când vorbim despre un astfel de model exclusivist!

Cum arată modelul aniversar cu numărul 400

Acest al 400-lea model despre care vorbim astăzi este finisat într-o nuanță de verde închis și are un corp realizat din fibră de carbon. Capacul motorului este finisat într-o nuanță subtilă Nocturne. Pachetul exterior include și un set de jante Super Sport Magnesium. La interior, regăsim o piele de cea mai bună calitate de culoare verde și neagră, ornamente realizate din fibră de carbon și un plafon Sky View.

Din punct de vedere tehnic, trebuie spus că nu există surprize. Este vorba despre un model Chiron Super Sport, ceea ce înseamnă că este echipat cu o unitate de motorizare quad-turbo W16 cu capacitate de 8.0 litri, capabilă să dezvolte o putere de 1.600 de cai și un cuplu maxim de 1.600 Nm. Viteza maximă pe care o poate prinde Chiron Super Sport este de 440 km/h, în timp ce sprintul de la 0 la 300 km/h poate fi realizat în numai 12.1 secunde.

Sursa: Bugatti 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide