Bugatti pregătește un nou hypercar echipat cu motor termic

Autor: Mihai Morcovescu 25 ian. 2022 Știri auto

Recent înființata companie Bugatti Rimac anunță că intenționează să lanseze un nou hypercar care va fi propulsat de un motor termic. Anunțul a fost făcut de CEO-ul Mate Rimac, care nu a furnizat alte detalii decât că modelul semnat de producătorul francez ar putea sa-și facă debutul în cel mult doi ani.

Oficialul croat susține că lumea va fi uimită de viitorul hypercar, care va avea specificații nemaivăzute până acum pe un model de serie.

Bugatti va deveni brand electric în 2024

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Bugatti a lansat în 2015 modelul Chiron, care a fost realizat într-o serie limitată de doar 500 de exemplare. Ultimele mașini și-au găsit proprietari în cursul anului trecut.

Constructorul din Molsheim a realizat noul Chiron în două versiuni. Prima este Chiron Super Sport, cea mai rapidă mașină de serie din lume cu o viteză maximă „limitată pentru șosea” la 440 de km/h. Cea de-a doua versiune este Chiron Pur Sport, despre care francezii spun că este cel mai agil Bugatti produs vreodată.

Ambele mașini semnate de constructorul din Molsheim sunt echipate cu motor W12 de 8,0 litri. Acesta este capabil să producă peste 1.500 cai-putere și 1.600 Nm de cuplu. Întrebarea care se pune acum este dacă succesorul lui Chiron va primi sub capotă același propulsor.

Faptul că viitorul hypercar va avea tot motor termic nu înseamnă că Bugatti va ocoli procesul de electrificare. Un propulsor W12 „montat” la baza unei configurații  hibride ar face din acel Bugatti o mașină și mai puternică decât actualul Chiron.

„Deocamdată nu doresc să spun prea multe despre planurile noastre de viitor. Ce pot să vă spun, însă, este că veți fi uimiți de viitorul Bugatti. Acesta va avea niște specificații nemaiîntâlnite pe un model de serie. Bugatii va continua să producă mașini cu motoare convenționale cu ardere internă”, a spus Mate Rimac.

Conform celor mai recent zvonuri care circulă în industrie, viitorul hypercar Bugatti va fi un coupe cu capotă alungită sau chiar un SUV. Un model complet electric care va folosit „know-how” Nevera este doar o chestiune de timp. Cel mai probabil, asta se va întâmpla cel mai devreme în 2024.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bugatti


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide