VIDEO: Un Bugatti Chiron a bătut recordul pe Autobahn. Ce viteză a atins supercarul francez?

Autor: Mihai Morcovescu 28 dec. 2021 Știri auto

Pentru proprietarii de supercaruri și hypercaruri, celebra Autobahn din Germania reprezintă Raiul pe Pământ. Este și cazul unui om de afaceri din Cehia, care a ales o secțiune nerestricționată a celebrei autostrăzi de lângă Wittenburg pentru a-și testa bolidul, un Bugatti Chiron.

Nu este prim dată când cehul face acest lucru. În urmă cu șase ani, el și-a condus Veyron-ul pe care îl deținea la acel moment și a atins o viteză-record de 402 km/h. El a fost felicitat atunci de oficialii producătorului din Molsheim.

414 km/h pe Autobahn!

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Tentativa de acum a avut loc la primele ore ale dimineții, când autostrada era liberă. Omul de afaceri ceh a ales o secțiune de autostradă dreaptă în lungime de 10 km. Cursa nebună s-a încheiat când Chiron-ul a atins viteza de 414 km/h.

Deși este remarcabil trebuie menționat faptul că viteza a fost indicată de vitezometrul mașinii, nu de vreun aparat GPS. Asta înseamnă că valoarea nu este exactă. Dar, oricum, faptul că a fost atinsă o asemenea viteză pe un drum public este de-a dreptul impresionant.

Pentru cei care nu știu, varianta standard a Chiron-ului standard nu este cel mai rapid Bugatti. Titlul este deținut de Bugatti Chiron Super Sport 300+, care este capabilă să atingă 490,4 km/h. Exemplarele deținute de clienții acestor mașini sunt limitate electronic la 440 km/h din rațiuni de siguranță.

Te invităm să vizionezi filmulețul pentru a vedea cum s-a descurcat Chiron-ul condus de omul de afaceri ceh în goana sa nebună după un nou record.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide