Bugatti-ul lui Ion Țiriac a fost surprins la RAR. Mașina veche de peste 80 de ani arată spectaculos – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 feb. 2023 Știri auto

Un Bugatti Type 57 Ventoux a fost surprins la Registrul Auto Român. Mașina face parte din colecția de automobile a lui Ion Țiriac.

Colecția de automobile a lui Ion Țiriac este bine cunoscută, cuprinzând sute de modele, atât clasice, cât și mașini de ultimă generație. Fostul tenismen deține automobile rare, iar cele mai recente două exponate care s-au alăturat colecției sunt două exemplare de Mercedes-Benz 600 Pullman.

Noi nu vom vorbi despre acestea, ci despre o mașină care face parte din Țiriac Collection de ani buni. Este vorba despre un Bugatti Type 57 Ventoux din anul 1939. Recent, mașina a fost surprinsă la Registrul Auto Român. Coupe-ul vechi de peste 80 de ani este o prezență spectaculoasă printre mașinile moderne.

Un Bugatti Type 57, care aparține lui Ion Țiriac, a fost fotografiat la RAR

Câteva fotografii cu mașina au fost postate pe grupul de Facebook Car Spotting. Mașina a fost surprinsă în incinta unei unități a Registrului Auto Român. Cel mai probabil, Bugatti-ului i s-a efectuat inspecția tehnică periodică.

Așa cum ne-am obișnuit, mașina arată foarte bine, fiind un exponat al colecției. Caroseria cu design clasic și jantele din spițe ne aduc aminte de o altă era a automobilismului.

Și interiorul este pe măsura exteriorului, cu scaune din piele, ornamente din lemn masiv și inserții din crom. Manetele și ceasurile analog sunt atent lucrate, iar volanul mare, cu patru spițe metalice, are un inel din lemn.

Sub capotă se află un motor cu opt cilindri în linie, de 3,3 litri, care produce 135 CP. Cutia de viteze manuală are patru trepte, trimițând toată puterea către puntea spate.

O astfel de mașină nu este ieftină. Fiind mașini rare, fabricate manual, în serie limitată, valoarea unei astfel de mașini se ridică la sume considerabile. Prețurile pentru astfel de modele Bugatti Type 57 Ventoux variază între 200.000 și 800.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook Car Spotting


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide