Bugatti: următorul hypercar va avea motor termic construit de Rimac

Autor: Marius Vișan 16 dec. 2022 Știri auto

Bugatti anunță că următorul hypercar va avea un motor termic construit de Rimac. Debutul oficial al viitorului model este planificat pentru 2023.

Cu cele mai recente modele W16 Mistral și Bolide, Bugatti spune adio motorului său iconic de 8 litri cu 16 cilindri. Compania Bugatti Rimac, recent înființată, dezvoltă în prezent un hypercar complet nou.

În cadrul unui interviu acordat publicației Auto Express, Mate Rimac a vorbit despre ce urmează după Bugatti Chiron. Cunoaștem Rimac pentru hipercarul Nevera și pentru tehnologia de ultimă oră pe care o oferă altor mărci din industrie. Cu toate acestea, compania a declarat că a început să dezvolte un nou motor cu combustie internă cu doi ani înainte de fuziunea cu marca franceză.

Omul numărul unu de la Bugatti Rimac spune că următorul hypercar va avea un motor cu combustie internă ceva mai special, care va uimi pe toată lumea.

Noul model nu va avea nimic în comun cu Chiron și Nevera

Antreprenorul croat a ținut să precizeze că următorul Bugatti nu va avea nicio legătură cu modelele existente. Nu vor exista caracteristici care să provină de la Chiron sau Nevera, deoarece va fi un proiect de la zero.

În plus, diferențele dintre următorul hypercar al mărcii din Molsheim și Rimac Nevera se vor extinde dincolo de grupul motopropulsor.

În urma deciziei de a fuziona cele două companii, executivul a oprit imediat planul inițial de a lansa un SUV, optând în schimb să lucreze la un hypercar hibrid. Având în vedere că prezentarea oficială va avea loc anul viitor, s-ar putea să trebuiască să așteptăm până în 2025 pentru a vedea noul Bugatti pe șosea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rimac


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide