Bugatti anunță că nu va construi modele electrice sau SUV-uri în următorii zece ani

Autor: Adrian Somai 11 sept. 2022 Știri auto

În ciuda eforturilor făcute de marea majoritate a numelor mari de pe scena auto internațională de a realiza tranziția către mobilitatea electrică, Bugatti își anunță în cel mai clar și concis mod posibil decizia de a nu lansa niciun model electric în următorii zece ani. Anunțul a venit chiar din gura CEO-ului mărcii franceze, Mate Rimac, care a mai transmis cu această ocazie că planurile Bugatti pentru următorul deceniu nu includ nici vreun model de tip SUV.

În ultimii ani s-a vorbit din ce în ce mai des de tranziția la mobilitatea electrică, unii producători de renume anunțând chiar că începând cu anul 2030 vor renunța complet la motoarele termice și chiar la cele hibride. Cei de la Bugatii nu par însă să se grăbească în această direcție, constructorul francez anuntandu-și decizia de a nu lansa pe piață niciun model cu propulsie electrică până cel puțin în anul 2032.

Bugatti preferă sistemele hibride

Nici SUV-urile nu intră în planurile Bugatti pentru următorii zece ani, în ciuda faptului că tot mai mulți constructori de lux au anunțat în ultima vreme că vor aduce pe piață astfel de modele. Spre exemplu, Porsche și Lamborghini se pot lăuda deja cu astfel de modele de performanță în gama lor, în timp ce nume precum Ferrari sau McLaren și-au declarat deja intenția de a aduce pe piață SUV-uri în viitorul nu foarte îndepărtat.

Lăsând la o parte acest anunț făcut chiar de CEO-ul Mate Rimac, trebuie să spunem faptul că nu este deloc puțin probabil ca viitoarele modele ale mărcii franceze să fie totuși electrificate prin adăugarea unui sistem hibrid. Asta se va întâmpla mai mult ca sigur și cu viitorul Chiron, model despre care chiar Mate Rimac spunea în urmă cu ceva timp că va fi puternic electrificat. Potrivit zvonurilor de pe piața auto, viitorul hypercar Bugatti hibrid ar urma să fie prezentat în anul 2024.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide