Bugatti Vision Grand Concept, „un nou capitol în istoria brandului”

Autor: Andrei Ştirbu 15 sept. 2015 Știri auto

Nebunia asta de concept pe care o vezi mai sus a fost expusă la Salonul auto de la Frankfurt 2015, în carbon, metal şi plastic. Aşa cum te-ai fi aşteptat, Vision Gran Concept este „un tribut al brandului adus curselor din perioada 1920 şi 1930 şi victoriilor din competiţia Le Mans de 24 de ore”. Dacă îţi scapă indiciile, grila numerotată şi vopseaua two-tone amintesc de vestitul Type 57 Atlantic, respectiv Type 57 G Tank care s-au remarcat în competiţii în 1936 şi 1937. 

Este un proiect destinat mediului virtual, însă a fost construit prin provocarea ca oricare componentă să aibă funcţie reală. „Am vrut să dezvoltăm o maşină de curse pentru fanii noştri, un Bugatti adevărat până în cel mai mic detaliu, şi să transmitem valorile nelimitate ale brandului” ne explică echipa de design. Aceasta a menţionat şi că Bugatti Vision Gran Turismo este ancorat în realitate şi că „specificaţiile maşinii, exact ca şi designul ei, sunt realiste”. Un mod mai frumos de a spune că aceasta este platforma lui Chiron nu cred că ar fi existat. Ah, ba da, se poate: Bugatti Vision Gran Turismo „marchează un nou capitol în istoria brandului de lux, un capitol care va culmina cu dezvelirea noii supersportive Bugatti”. 

Nu se ştiu detaliile tehnice ale sistemului de propulsie, care va fi – evident! – hibrid. Motorul W16 va rămâne la locul lui şi maşina va avea, în continuare, tracţiune integrală. Ca să ne dea ceva, totuşi, oficialii Bugatti au spus că, în mediu virtual, VGT poate atinge viteze mai mari de 400 km/h în linia dreaptă de la Sarthe. Wow, wow. Serios acum? Asta ne daţi? 

Noi credem cu tărie, în continuare, că dacă îl debarasezi de kitul aerodinamic mega-cool şi îi retuşezi un pic rapoartele – roţi un piiic mai mici, de exemplu – eu cred că obţii o imagine cât se poate de clară a lui Chiron. Îl vezi? Îl vezi?! (am pus imagini noi în galeria foto)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide