Bulevardul Drumul Taberei: Primăria întreabă cetățenii dacă vor piste de biciclete sau nu

Autor: Cristian Agatie 15 sept. 2021 Știri auto

Primăria Sectorului 6 întreabă cetățenii dacă vor piste de biciclete sau nu pe bulevardul Drumul Taberei, care urmează să fie reamenajat în perioada următoare.

Intră în Galeria FOTO

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a întrebat pe Facebook cetățenii cum ar trebui să amenajeze bulevardul Drumul Taberei – cu piste de biciclete sau fără. Alegerea este una ingrată, având în vedere că amenajarea pistelor de biciclete se va face prin restrângerea zonei verzi dintre cele două benzi de circulație.

Nu este un sondaj în adevăratul sens al cuvântului și cu cât sunt mai multe răspunsuri la postarea pe Facebook a lui Ciprian Ciucu, cu atât va fi mai greu să înțelegi în ce parte bate vântul schimbării. De altfel, condițiile enunțate de primarul sectorului 6 sunt destul de stricte – pistele de biciclete nu pot fi în zonele reasfaltate de Metrorex și nu pot fi nici pe trotuare, pentru că strică zonele de promenadă. Singura soluție propusă („dar mai bine lasă”, cum pare să rezulte din postarea lui Ciucu) este reamenajarea zonei centrale a bulevardului (scuarul), acolo unde pista de biciclete s-ar putea „tăia” din spațiul verde.

Bulevardul Drumul Taberei, cu piste de biciclete sau fără?

„Deci, fără reconfigurare nu putem avea piste pentru biciclete, plus că este de preferat ca trotuarele generoase ale bulevardului să devină locuri vii, propice pentru promenadă. Și dacă facem piste de biciclete pe trotuar deoarece stricăm ideea de promenadă către care ne îndreptăm și apar conflicte între bicicliști și pietoni. Nu putem modifica trama stradală pentru piste, e o nebunie administrativă între PMB și Metrorex, fiind necesară intabularea spațiilor din jurul gurilor de metrou, ceea ce durează…”, a scris Ciucu pe Facebook.

Primarul sectorului 6 a pregătit și o randare, pentru ca cetățenii să poată vedea cum ar arăta bulevardul cu pista de biciclete pe mijloc și cum ar arăta cu spațiul verde. Se pare că părerile sunt împărțite chiar în cadrul echipei de edili, primarul optând pentru trandafiri, în timp ce alții doresc și amenajarea unei piste de biciclete „bine optimizate”.

„Acum trebuie să luăm o decizie. Eu, în minoritate, nostalgic, mi-aș dori ca pe mijloc să replantăm trandafirii cu care am crescut. Echipa mea, în majoritate, zice că da, și trandafiri, dar și piste de biciclete – bine optimizate – pe mijlocul scuarurilor, pus copaci pentru umbrire. Avem nevoie de decizie, înainte de a fi finalizat proiectul de reamenajare. Dumneavoastră ce spuneți?”, este întrebarea de baraj pusă de Ciprian Ciucu pe Facebook.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide