BYD Dolphin a fost lansat în Europa. Rivalul chinez al lui VW ID.3 costă mai puțin de 30.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 22 iun. 2023 Știri auto

BYD a lansat în Europa hatchback-ul electric Dolphin. Noul model va concura cu Volkswagen ID.3 și va avea un preț de pornire de sub 30.000 de euro.

BYD Dolphin este cel mai nou model entry-level al producătorului auto chinez, care va fi vândut în curând și pe piața europeană. Având un preț de pornire de 29.990 de euro în Europa, Dolphin este răspunsul BYD pentru Volkswagen ID.3, scrie Motor1.

Noul BYD Dolphin măsoară 4,29 metri în lungime, fiind cu 3 centimetri mai lung decât un Volkswagen ID.3. Dolphin măsoară 1,77 metri în lățime și are un ampatament de 2,7 metri. Spre deosebire de modelul electric german, BYD Dolphin are un motor electric montat pe puntea față, în timp ce ID.3 îl are montat pe punte spate.

BYD Dolphin poate parcurge până la 426 de kilometri cu o singură încărcare

BYD Dolphin este disponibil în patru variante diferite: Active, Boost, Comfort și Design. Primele două modele vor include baterii de 45 kWh cu încărcare AC la 7 kW și încărcare rapidă DC de 60 kW. Echiparea Active va dispune de 95 CP, deși nivelul superior, Boost, va împinge puterea la 176 CP. De asemenea, va aduce și o suspensie spate de tip multi-link.

Versiunea active oferă o autonomie WLTP de 340 km, iar Boost poate parcurge 302 km cu o singură încărcare. Cu toate acestea, versiunile de bază nu vor fi disponibile inițial.

Versiunile Confort și Design duc lucrurile la un alt nivel. Având un pachet de baterii mai mare, de 60,4 kWh, cu o rată de încărcare de 88 kW, aceste versiuni pot parcurge circa 426 km, conform standardelor de testare WLTP. Încărcătorul de curent alternativ de la bord primește și el un upgrade, putând să încarce acum cu 11 kW. Puterea totală crește, de asemenea, cu un motor de 204 CP, care va permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7 secunde, comparabil cu ID.3.

Ce primești dacă îți cumperi un BYD Dolphin?

Printre echipamentele standard care vin pe toate modelele se numără o pompă de căldură, un afișaj central de 12,3 inch, camere cu vedere la 360 de grade, pilot automat adaptiv și o suită de funcții de siguranță.

Dacă alegi versiunea de top, numită Design, atunci primești încărcarea telefonului fără fir, un acoperiș panoramic din sticlă și o cabină bine amenajată, cu scaune sportive din piele vegană, dar și un plafon finisat cu negru.

Livrările pentru BD Dolphin vor începe în ultimul trimestru al acestui an, în urma precomenzilor care încep din această vară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BYD


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide