BYD, producătorul chinez de mașini electrice, anunță că va construi o fabrică în Ungaria

Autor: Ionuț Vîlciu 23 dec. 2023 Știri auto

Compania chineză BYD a anunțat o uzină ce va produce mașini electrice la Szeged. Va fi cea mai mare uzină a unui producător chinez în Europa.

Compania chineză BYD a anunțat că va construi o uzină de mașini electrice la Szeged, oraș situat la 175 km de Budapesta și la 100 de km de Arad. Investiția se va ridica la câteva miliarde de euro și va fi cea mai mare uzină a unui producător auto chinez în Europa, anunță HotNews.ro.

Producătorul chinez de automobile electrice BYD intenționează să își extindă producția și în Europa. Am putea vedea prima fabrică în Ungaria, la Szeged. Discuțiile legate de locația în care noua fabrică din Europa se poartă de mai multe luni, iar cei de la BYD au avut în vedere mai multe țări europene pentru viitoarea fabrică: Franța, Germania, Spania, Polonia, Ungaria. Pe lângă mașini, BYD va fabrica și baterii pentru acestea în aceeași locație.

Noua fabrică BYD ar putea fi construită la doar 100 km de România

Acest lucru survine, cel mai probabil, după anunțul făcut de Uniunea Europeană în legătură cu anchetarea mașinilor fabricate în China și subvențiile pe care producătorii le primesc de la statul chinez.

De asemenea, acest lucru ar putea oferi producătorului chinez o încredere mai mare din partea posibililor cumpărători de pe Bătrânul Continent. Tot mai mulți producători chinezi încep să intre pe piața auto din Europa și, grație prețurilor mai mici decât cele practicate de producătorii europeni, încep să câștige cotă de piață.

Cele mai optimiste analize de piață arată că mărcile chineze ar putea ajunge să aibă 15% din piața europeană a mașinilor full-electrice, iar BYD ar putea ajunge să vândă nu câteva mii de electrice pe an, ci 500.000, astfel oferind concurență acerbă producătorilor europeni consacrați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide