Producătorul chinez BYD vrea să își construiască prima fabrică europeană în Ungaria

Autor: Ionuț Vîlciu 06 nov. 2023 Știri auto

Producătorul chinez de automobile electrice BYD intenționează să își extindă producția și în Europa. Am putea vedea prima fabrică în Ungaria.

Gigantul chinez de vehicule electrice BYD intenţionează să construiască prima sa fabrică europeană de automobile în Ungaria, a transmis sâmbătă ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, conform Reuters.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS), citând surse anonime apropiate companiei BYD, a declarat că decizia a fost deja luată pe plan intern.

De asemenea, un site web guvernamental din Shenzhen, unde are sediul BYD, a postat luna trecută un articol în care spunea că premierul maghiar, Viktor Orban, s-a întâlnit cu președintele  companiei BYD, Wang Chuanfu, într-o vizită pe care a efectuat-o la sediul producătorului chinez.

BYD ar putea construi prima sa fabrică europeană în Ungaria

Acest lucru survine, cel mai probabil, după anunțul făcut de Uniunea Europeană în legătură cu anchetarea mașinilor fabricate în China și subvențiile pe care producătorii le primesc de la statul chinez.

De asemenea, acest lucru ar putea oferi producătorului chinez o încredere mai mare din partea posibililor cumpărători de pe Bătrânul Continent. Tot mai mulți producători chinezi încep să intre pe piața auto din Europa și, grație prețurilor mai mici decât cele practicate de producătorii europeni, încep să câștige cotă de piață.

În vara acestui an, producătorul a adus pe piața din Europa BYD Dolphin, un rival pentru modele precum Volkswagen ID.3 sau Cupra Born, care are un preț de pornire de 29.990 de euro.

Întrebat despre situația legată de construirea unei uzine în Europa, BYD a spus că încă mai caută locația potrivită și că va face un anunț la sfârșitul anului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide