Cadillac a dezvăluit conceptul autonom InnerSpace

Autor: Mihai Morcovescu 08 ian. 2022 Știri auto

Cadillac, brandul american deținut de General Motors, a prezentat în cadrul CES 2022 conceptul 100% autonom, denumit InnerSpace. După cum sugerează și numele, este un vehicul creat special pentru a le oferi ocupanților experiența unei călătorii relaxante într-un ambient plăcut și luxos.

Fiind complet autonom, InnerSpace le dă posibilitatea pasagereilor să interacționeze cu lumea exterioară. În acest timp, software-ul de inteligență artificială se străduiește să ofere o experiență personalizată.

Ecran LED panoramic pe post de panou de comandă

Cadillac InnerSpace face parte din seria de prototipuri „Space” a producătorului de peste Ocean. Practic, prin acest concept, constructorul din Detroit își extinde viziunea asupra viitoarei mobilități autonome.

Tehnologii de ultimă generație precum accesul biometric și învățarea automată AI sunt valorificate la maximum. Acestea completează ambientul premium specific mărcii Cadillac.

Comenzile tradiționale precum volanul, pedalierul și schimbătorul de viteze a fost luat de un uriaș ecran LED panoramic. Acesta le permite ocupanților mașinii să acceseze funcțiile lui InnerSpace stând confortabil pe o canapea de două locuri ca și cum s-ar afla în propriul living.

Printre acestea se numără un sistem de realitate augmentată și un sistem multimedia prin care pot viziona filme. De asemenea, în timpul călătoriei, pasagerii pot juca și diverse jocuri video. Habitaclul este foarte bine luminat datorită suprafeței vitrate imense.

Conceptul InnerSpace oferă mai multe module de baterii Ultium. Spre deosebire de modul tradițional de amplasare centrală a acumulatorului, americanii au poziționat bateriile în mai multe locuri pentru a optimiza spațiul la interior. Totodată, garda la sol foarte joasă îi conferă lui InnerSpace o dinamică foarte bună și o siluetă sportivă.

Fiind vorba despre un prototip abstract, nu vă așteptați ca InnerSpace să intre în producția de serie.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cadillac


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide