Cadou de la Dacia: Papa Francisc primește un papamobil Duster – Galerie FOTO

Autor: Elena Luchian 28 nov. 2019 Știri auto

Papa Francisc a primit cadou un papamobil Duster. Mașina i-a fost livrată la Vatican de câtre Groupe Renulat Romania și de CEO-ul Dacia, Cristophe Dridi.

GALERIE FOTO

Papamobilul a fost personalizat de către Divizia Prototipuri și echipa Dacia Special Needs (Adaptări Speciale) din Romania, în colaborare cu un constructor de caroserii de la noi, Romturingia.

Papamobilul păstrează proporțiile unui Duster standard, având 4,34 metri în lungime și 1,80 metri în lățime. Garda la sol a fost coborâtă cu 30 de milimetri pentru a facilita accesul suveranului pontif, iar la interior, și-au făcut apariția bare de sprijin.

Cabina în nuanța bej a primit cinci locuri, iar bancheta este, spun cei de la Dacia, deosebit de confortabilă. Pe lista de modificări se află o serie de elemente care fac mașina cu origini românești să fie un papamobil veritabil: are un acoperiș din sticlă și o suprastructură vitrată detașabilă, montată pe acoperiș.

Dacia Duster Papa Francisc (1)

Papa are acum un besseller. Din luna august, Duster își face de cap în topul celor mai bine vândute mașini din Europa. Doar ultra-popularul Volkswagen Golf devansează SUV-ul românesc în preferințele clienților de pe “Bătrânul Continent”.

Dacă ar vrea un Duster standard, achiziționat prin Dacia Italia, Papa Francisc ar plăti 12.200 de euro pentru versiunea entry-level, în versiune TCe 100, cu tracțiune față, transmisie manuală cu cinci trepte și linie de echipare Access. În România, nu există linia de echipare Access, dar versiunea entry level cu echipare Essential, pornește de la 13.550 de euro. Dacia nu dezvăluie ce motorizare are Papamobilul, dar versiunea de top de la Dacia este TCe 150 GPF cu 150 de cai putere.

În timpul vizitei sale în România, în ziua în care a mers la Șumuleu Ciuc, suveranul pontif a folosit și un Duster Papamobil, identic cu cel primit acum.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia



Comentarii
Inchide