Papamobilul Dacia. Cum arată modelul construit pentru vizita Papei Francisc în România – VIDEO – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 31 mai 2019 Știri auto

Papamobilul construit de Dacia şi SPP pentru a fi folosit de Papa Francisc ocazia vizitei sale în România a fost conceput special pentru acest eveniment. Suveranul Pontif a văzut deja papamobilul şi l-a agreat, iar el va fi folosit în zilele următoare.

Papamobilul a fost conceput plecându-se de la un model Dacia Duster. Plafonul a primit două trape de mari dimensiuni, deasupra acestora a fost montat un cadru cu geam securizat.

„Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată”, au transmis organizatorii vizitei.

 

 

În cadrul vizitei sale în România, Papa Francisc va folosi, pe lângă maşina românească, şi două papamobile ce vor fi aduse de la Vatican.

„Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care, conform tradiţiei, au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc nu poate fi făcut public deocamdată”, au transmis cei de la SPP.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide