Aceștia sunt câinii-robot care umblă liberi prin uzina Ford

Autor: David Andrei 28 iul. 2020 Știri auto

Fluffy și Sport sunt câinii-robot care umblă liberi prin uzina Ford. Au devenit deja parte din decor pentru angajații centrului de producție.

GALERIE FOTO

Fluffy și Spot au o misiune bine definită. În uzina Van Dyke Transmission din Sterling Heights, statul american Michigan, ei scanează fiecare centimetru pătrat. Cu ajutorul datelor stocate de ei, va fi creată o hartă tridimensională a uzinei. Aceasta va fi utilizată atunci când centrul de producție va fi modernizat.

Câinii robot au fost livrați de compania Boston Dynamics, fostă divizie a Institutului de Tehnologie din Massachusettes până în anii ’90. Roboții patrupezi aleși de Ford sunt de culoare galbenă. Fiecare dintre ei cântărește aproximativ 32 de kilograme.

Fluffy și Spot sunt dotați cu scannere și camere care captează imagini color. Bateria le asigură o autonomie de aproape două ore atunci când se deplasează cu o viteză de până la 5 km/h. Pentru a economisi energia, roboții patrupezi se deplasează cu ajutorul unor roboți de tipul aspiratoarelor automate, denumite “Scouter”.

Câinii-robot de la Ford au nevoie doar de curent

“Prezența acestor câini robot aici în centrul de producție ne ajută să vedem exact cum este uzina acum și să realizăm proiectul de reconstrucție. Modelul digital va fi folosit în momentul în care vom moderniza uzina pentru a crea produse noi”, explică Mark Goderis, manager al diviziei de Inginerie Digitală de la Ford.

Cei doi se pot strecura în spații foarte înguste, pot urca și coborî scări și singura hrană pe care o cer este… curentul.

Metodele convenționale de scanare a spațiului ar fi durat aproximativ două săptămâni, spun cei de la Ford. Ar fi fost nevoie și de echipe specializate, care ar fi avut, la rândul lor, nevoie de spațiu pentru a-și desfășura munca. Totul ar fi costat aproximativ 300.000 de dolari. Fluffy și Spot pot realiza misiunea într-o singură săptămână.

La uzina Ford Van Dyke Transmission din Michigan, Ford construiește transmisiile automate cu șase trepte pentru mașinile hibride și transmisii automate cu opt trepte pentru Ford Edge ST.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide