California face legale plăcuțele de înmatriculare din folie auto. Cum arată acestea

Autor: Cristian Gubandru 16 mai 2022 Știri auto

Statul american California ia o decizie nouă în ceea ce privește plăcuțele mașinilor înmatriculate local. Rezidenții își pot schimba plăcuțele de înmatriculare din tablă cu unele personalizate fabricate din folie auto.

Noile plăcuțe din folie auto au marele avantaj că iau forma locului unde sunt amplasate fiind mai estetice.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cine sunt clienții care cumpără plăcuțele de înmatriculare? În special posesorii de mașini electrice și sport. Pe listă sunt șoferi de Tesla, Lucid, Ford Mustang Mach-E, Kia EV6 sau McLaren. Aceștia sunt persoane care nu vor să strice aspectul mașinii lor cu o plăcuță de înmatriculare.

Noile plăcuțe de înmatriculare din folie auto sunt fabricate doar de către compania License Plate Wrap.

Clienții pot alege unul dintre cele opt modele diferite de plăcuțe de înmatriculare, dar și culori cum ar fi negru, galben, sau diverse pictograme. Dupe ce designul a fost ales online, clienții introduc informațiile despre vehicul, numărul plăcuței de înmatriculare, adresa și kilometrajul vehiculului. Timpul de livrare este de 4-6 săptămâni. Compania recomandă plăcuțele din folie doar pe mașinile care au vopseaua de fabrică.

Cât costă plăcuțele de înmatriculare din folie auto

Obținerea unei plăci de înmatriculare din folie costă doar 85 de dolari.

În 2014, statul California a adoptat un proiect de lege prin care erau căutate alternative pentru suporturile plăcuțelor de înmatriculare ca măsură de reducere a costurilor. Atunci License Plate Wrap a prezentat o ofertă statului american. Oferta a fost acceptată, iar în 2015, plăcuțele LPW din Huntington Beach au trecut testele de către California Highway Patrol, iar programul pilot a fost lansat cu 28 de vehicule.

Programul pilot inițial s-a încheiat la începutul anului 2021, dar de atunci a fost prelungit până în 2023 de către statul american.

Sursa: Jalopnik

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: License Plate Wrap / Jalopnik


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide