„Vindem plăcuțe de înmatriculare cu numere normale sau distanțate”. Afaceri legale sau nu?

Autor: David Andrei acum 6 luni Știri

“Vindem plăcuțe de înmatriculare cu numere normale sau distanțate”. Internetul este plin de astfel de anunțuri. Dar sunt afaceri legale sau nu?

GALERIE FOTO

Lucrurile sunt simple. Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) este singura autoritate care poate elibera plăcuțe de înmatriculare. Acest lucru se întâmplă și în cazul plăcuțelor pierdute, furate sau deteriorate care necesită înlocuire. Achiziționarea plăcuțelor de înmatriculare de la entități private nu este legală.

Un polițist trage un semnal de alarmă, după ce un astfel de anunț sponsorizat i-a apărut în feed pe Facebook. Daniel Zontea scrie:

“Am citit cu atenție cele prezentate, nu că aș fi dornic să plasez o comandă, ci, mai degrabă, pentru că am văzut interesul multor posesori de autovehicule de a-și achiziționa noile modele de plăcuțe de înmatriculare. Ba, în comentarii erau și câțiva prieteni de-ai mei interesați de prețul de achiziție.

Pentru cei care au achiziționat astfel de plăcuțe de înmatriculare, las un linķ al unei societăți dornice să le ofere ajutorul: http://rematbv.ro/index.php/ro/

Polițistul le arată celor interesați de astfel de achiziții:

𝑨𝒓𝒕𝒊𝒄𝒐𝒍𝒖𝒍 23 din Regulamentul de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, provind circulația pe drumurile publice arată că:

(1) 𝑳𝒂 𝒊𝒏𝒎𝒂𝒕𝒓𝒊𝒄𝒖𝒍𝒂𝒓𝒆, 𝒇𝒊𝒆𝒄𝒂𝒓𝒖𝒊 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒗𝒆𝒉𝒊𝒄𝒖𝒍 𝒔𝒊 𝒇𝒊𝒆𝒄𝒂𝒓𝒆𝒊 𝒓𝒆𝒎𝒐𝒓𝒄𝒊 𝒍𝒊 𝒔𝒆 𝒂𝒕𝒓𝒊𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒄𝒂𝒕𝒆 𝒖𝒏 𝒏𝒖𝒎𝒂𝒓 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒎𝒂𝒕𝒓𝒊𝒄𝒖𝒍𝒂𝒓𝒆 𝒄𝒐𝒎𝒑𝒖𝒔 𝒅𝒊𝒏 𝒊𝒏𝒅𝒊𝒄𝒂𝒕𝒊𝒗𝒖𝒍 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒔𝒂𝒖 𝒂𝒍 𝒎𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑩𝒖𝒄𝒖𝒓𝒆𝒔𝒕𝒊, 𝒏𝒖𝒎𝒂𝒓𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒐𝒓𝒅𝒊𝒏𝒆, 𝒇𝒐𝒓𝒎𝒂𝒕 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒊𝒇𝒓𝒆 𝒂𝒓𝒂𝒃𝒆, 𝒔𝒊 𝒐 𝒄𝒐𝒎𝒃𝒊𝒏𝒂𝒕𝒊𝒆 𝒅𝒆 𝒕𝒓𝒆𝒊 𝒍𝒊𝒕𝒆𝒓𝒆 𝒄𝒖 𝒄𝒂𝒓𝒂𝒄𝒕𝒆𝒓𝒆 𝒍𝒂𝒕𝒊𝒏𝒆 𝒎𝒂𝒋𝒖𝒔𝒄𝒖𝒍𝒆.

𝑨𝒓𝒕𝒊𝒄𝒐𝒍𝒖𝒍 148

𝑺𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒛𝒊𝒄𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒅𝒖𝒄𝒂𝒕𝒐𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒗𝒆𝒉𝒊𝒄𝒖𝒍 𝒔𝒂𝒖 𝒅𝒆 𝒕𝒓𝒂𝒎𝒗𝒂𝒊:

  1. 𝒔𝒂 𝒄𝒊𝒓𝒄𝒖𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒗𝒆𝒉𝒊𝒄𝒖𝒍𝒖𝒍 𝒂𝒗𝒂𝒏𝒅 𝒑𝒍𝒂𝒄𝒖𝒕𝒆𝒍𝒆 𝒄𝒖 𝒏𝒖𝒎𝒆𝒓𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒎𝒂𝒕𝒓𝒊𝒄𝒖𝒍𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒂𝒖 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒓𝒆𝒈𝒊𝒔𝒕𝒓𝒂𝒓𝒆, 𝒑𝒓𝒐𝒗𝒊𝒛𝒐𝒓𝒊𝒊 𝒐𝒓𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒆 𝒅𝒆𝒕𝒆𝒓𝒊𝒐𝒓𝒂𝒕𝒆 𝒔𝒂𝒖 𝒏𝒆𝒄𝒐𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎𝒆 𝒄𝒖 𝒔𝒕𝒂𝒏𝒅𝒂𝒓𝒅𝒖𝒍 (SR 13078/2016).

Cine este Daniel Zontea?

Daniel Zontea este absolvent al Facultății de Filologie și Științe Social-Politice și al Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina. În prezent, Daniel este angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Polițistul a devenit celebru în mediul online după o serie de postări amuzante. Acesta sancționează astfel, într-o manieră carismatică, diferite nereguli petrecute pe șoselele patriei.

În timp ce răsfoiam pe pagina de socializare, mi-a apărut acest anunț. Probabil a fost plasat de cei de la Facebook,…

Posted by Daniel Zontea on Wednesday, 14 October 2020Comentarii
Inchide