Camera Deputaţilor cumpără servicii de asigurare pentru 174 autovehicule şi 4 remorci

Autor: Adrian Somai 30 dec. 2022 Știri auto

Camera Deputaților a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni achiziționarea unor servicii de asigurare pentru cele 174 de vehicule și 4 remorci din parcul auto din dotare pentru anul viitor. Valorea maximă estimată a acestui pachet de asigurări este de peste 1.385.000 de lei.

Potrivit datelor regăsite pe portalul e-licitație.ro, contractul de achiziții publice se va desfășura în intervalul 1 martie – 31 decembrie 2023, existând posibilitatea ca acesta să fie prelungit până la 31 martie 2024. Contractul va fi atribuit prin licitație deschisă.

Conform G4Media, pentru cele 174 de vehicule și 4 remorci pe care le menționam în rândurile anterioare se solicită servicii de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie – RCA, în valoare estimată de 275.193 de lei până la sfârșitul lunii decembrie 2023, respectiv de 357.751 de lei până la finele lunii martie 2024. De asemenea, se solicită și servicii de asigurare în cazuri de avarii, distrugere, furt sau alte evenimente – de tip CASCO, în valoare estimată de 790.706 lei până la sfârșitul lunii decembrie 2023, respectiv de 1.027.918 lei până la finele lunii martie 2024.

Care sunt criteriile de atribuire a contractului

În ceea ce privește solicitarea făcută pentru asigurarea de tip RCA, Camera Deputaților specifică că prețul cel mai scăzut va fi luat în considerare drept criteriul de bază de atribuire a contractului. În schimb, pentru asigurarea de tip CASCO pe care o pomeneam mai devreme, criteriul de atribuire a contractului îl va reprezenta cel mai bun raport calitate – preț.

RCA este asigurarea de răspundere civilă auto, o asigurare obligatorie pentru fiecare autovehicul care circulă pe drumurile publice. Asigurarea RCA este menită să despăgubească persoanele prejudiciate în urma producerii unui accident de către proprietarul autovehiculul pentru care s-a emis polița.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide