Camionul electric Volta Zero primește noi versiuni mai mici, de 7,5 tone și 12 tone

Autor: Cristian Gubandru acum 3 săptămâni Știri auto

Volta Trucks a dezvăluit două versiuni mai mici, de 7,5 și 12 tone, ale camionului electric Volta Zero, care se alătură modelului de 16 tone și viitorului camion de 18 tone.

Caracteristici camioane Volta Zero

Din punct de vedere vizual, atât Volta Zero de 7,5 tone, cât și cel de 12 tone urmează îndeaproape liniile versiunii de 16 tone, deoarece toate au fost concepute de Astheimer Design. Acestea păstrează același aspect al cabinei, cu o poziție joasă și centrală a scaunului, uși glisante și o vedere panoramică de 220 de grade datorită suprafețelor mari de sticlă.

Caracteristicile de siguranță includ camere care înlocuiesc oglinzile, o cameră cu vedere panoramică la 360 de grade și sistemul de avertizare unghi mort.

Noile versiuni ale Volta Zero au o lungime mai scurtă a șasiului și o capacitate a spațiului de marfă ușor modificată, păstrând în același timp aceleași principii aerodinamice ca și camioanele mai mari.

În mod previzibil, modelul de 12 tone are un șasiu și o caroserie mai lungi decât cel de 7,5 tone suportând o sarcină utilă suplimentară. Volta Trucks nu a dezvăluit specificațiile variantelor mai mici sau cum se compară ele cu Volta Zero de 16 tone, care oferă o autonomie electrică între 150 – 200 km (95 – 125 mile).

Camioanele Volta Zero de 7,5 tone și 12 tone vor începe testele pentru clienți în 2024, iar producția de serie va urma la începutul lui 2025.

Volta Trucks dorește să vândă peste 27.000 de vehicule electrice pe an până în 2025 și să crească în continuare producția. Livrările pentru versiunea de 16 tone vor începe la jumătatea anului 2022, producția modelului mai mare de 18 tone urmând să înceapă la jumătatea anului 2023.

Sursa: Carscoops


Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide